BibTex RIS Cite

Use of Lysozyme against Late Swelling of Cheese (in Turkish)

Year 1989, Volume: 14 Issue: 6, - , 01.12.1989

Abstract

Peynirlerin şişmesi, içerisinde delik ve çatlaklar oluşması süt teknolojisinde önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kusurlar yıllardan beri peynir imalatçılarını, bilim adamlarını meşgul etmiş ve etmeye devam edecektir. Şişme, peynirin yapımı sırasında, yani baskı, salamurada kalış veya imalathanede bekleme döneminde ortaya çıktığı gibi, bazen de soğuk hava deposunda veya olgunlaşma mahzenlerinde görülür. Peynirin imalatı sırasındaki şişme olayına “erken şişme” denir ve bunun amili koli bakterileridir. Sonradan olgunlaşma dönemindekine ise “geç şişme” denir ve peynirde bütirik asidi fermentasyonu sonucu meydana gelir.

Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması

Year 1989, Volume: 14 Issue: 6, - , 01.12.1989

Abstract

Peynirlerin şişmesi, içerisinde delik ve çatlaklar oluşması süt teknolojisinde önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kusurlar yıllardan beri peynir imalatçılarını, bilim adamlarını meşgul etmiş ve etmeye devam edecektir. Şişme, peynirin yapımı sırasında, yani baskı, salamurada kalış veya imalathanede bekleme döneminde ortaya çıktığı gibi, bazen de soğuk hava deposunda veya olgunlaşma mahzenlerinde görülür. Peynirin imalatı sırasındaki şişme olayına “erken şişme” denir ve bunun amili koli bakterileridir. Sonradan olgunlaşma dönemindekine ise “geç şişme” denir ve peynirde bütirik asidi fermentasyonu sonucu meydana gelir.

Year 1989, Volume: 14 Issue: 6, - , 01.12.1989

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hasan Yaygın This is me

Publication Date December 1, 1989
Published in Issue Year 1989 Volume: 14 Issue: 6

Cite

APA Yaygın, H. . (1989). Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması. Gıda, 14(6).
AMA Yaygın H. Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması. The Journal of Food. December 1989;14(6).
Chicago Yaygın, Hasan. “Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması”. Gıda 14, no. 6 (December 1989).
EndNote Yaygın H (December 1, 1989) Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması. Gıda 14 6
IEEE H. . Yaygın, “Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması”, The Journal of Food, vol. 14, no. 6, 1989.
ISNAD Yaygın, Hasan. “Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması”. Gıda 14/6 (December 1989).
JAMA Yaygın H. Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması. The Journal of Food. 1989;14.
MLA Yaygın, Hasan. “Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması”. Gıda, vol. 14, no. 6, 1989.
Vancouver Yaygın H. Peynirlerde Görülen Geç Şişmeye Karşı Lysosym Kullanılması. The Journal of Food. 1989;14(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/