BibTex RIS Cite

Kinetics of Nonenzymatic Browning in Apple Juice Concentrate (in English)

Year 1989, Volume: 14 Issue: 6, - , 01.12.1989

Abstract

Kinetics of nonenzymatic browning in apple juice concentrate was investigated by following absorbance at 420 nm between the temperatures 338-358 K. The soluble solids content ranged from 55 to 69o Brix. Brown color formation was found to increase with both temperature and soluble solids content. A zero-order kinetics was observed after an initial lag period and temperature dependence was described by the Arrhenius relationship with activation energies ranging from 47.5 to 29.6 kJ.mol-1 for concentrates from 55 to 69o Brix.

Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce)

Year 1989, Volume: 14 Issue: 6, - , 01.12.1989

Abstract

Elma suyu konsantresinin enzimsiz kararma kinetiği 338-358 K arasında 420 nm’deki soğurma ölçümlerinin izlenmesiyle incelendi. Çözünebilir katı miktarı 55o Briks’ten 69o Briks’e kadar değiştirildi. Kararmanın oluşumunun hem sıcaklık hem de çözünebilir katı miktarı ile arttığı anlaşıldı. Bir başlangıç reaksiyon gecikmesinden sonra sıfır dereceli reaksiyon kinetiği gözlendi ve sıcaklığa bağlılığın Arrhenius ilgisi ile tarifi sonucu aktivasyon enerjilerinin 55o Briks’ten 69o Briks’e kadar olan konsantrelerde 47.5 ile 29.6 kJ.mol-1 arasında değiştiği bulundu.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Güler Ayrancı This is me

Betül Akalar This is me

Publication Date December 1, 1989
Published in Issue Year 1989 Volume: 14 Issue: 6

Cite

APA Ayrancı, G. ., & Akalar, B. . (1989). Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce). Gıda, 14(6).
AMA Ayrancı G, Akalar B. Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce). The Journal of Food. December 1989;14(6).
Chicago Ayrancı, Güler, and Betül Akalar. “Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce)”. Gıda 14, no. 6 (December 1989).
EndNote Ayrancı G, Akalar B (December 1, 1989) Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce). Gıda 14 6
IEEE G. . Ayrancı and B. . Akalar, “Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 14, no. 6, 1989.
ISNAD Ayrancı, Güler - Akalar, Betül. “Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce)”. Gıda 14/6 (December 1989).
JAMA Ayrancı G, Akalar B. Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce). The Journal of Food. 1989;14.
MLA Ayrancı, Güler and Betül Akalar. “Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce)”. Gıda, vol. 14, no. 6, 1989.
Vancouver Ayrancı G, Akalar B. Elma Suyu Konsantresinin Enzimsiz Kararma Kinetiği (İngilizce). The Journal of Food. 1989;14(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/