BibTex RIS Cite

A Study on the Effect of Mono Glycerol Stearate Addition in Different Methods Together with Several Shortenings on Bread Properties (Turkish with English Abstract)

Year 1989, Volume: 14 Issue: 6, - , 01.12.1989

Abstract

In this study, the effects of mono glycerol stearate (MGS) addition in different methods together with several shortenings on bread properties were examined. As a results of statistical evaluations (P<0.05); the both MSG forms, directly melted and melted in shortening gave more satisfactory results than that of dispersed in boiling water and dust forms. In the case of no shortening addition, at least, for 0.5% MSG addition based on flour, usefulness during dough handling and satisfactory results in all bread properties.

Değişik Şekillerde Katılan Mono Gliserol Stearatın Farklı Şorteningler ile Birlikte Ekmek Özelliklerine Etkisi Üzerine bir Araştırma

Year 1989, Volume: 14 Issue: 6, - , 01.12.1989

Abstract

Bu araştırmada ticari bir monogliserid örneği olan mono gliserol stearatın (MGS) katkılama şeklinin, değişik şorteningler ile birlikte, ekmek özelliklerine etkisi araştırılmıştır. İstatistiksel olarak önemli bulunan sonuçlara göre (P<0.05); MGS doğrudan eritilerek veya yağda eritilmiş durumda daha olumlu etkide bulunmuş, şortening katkılamasının düşünülmediği hallerde, en azından MGS’nin sıvı şortening içinde eritilmiş şeklinin, un esasına göre %0.5’e; %0.5 oranlarında kullanılmasının, hem uygulama kolaylığı ve hem de ekmeğin tüm kalitatif özellikleri bakımından optimal bulunmuştur.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Zeki Ertugay This is me

Adem Elgün This is me

A. Faik Koca This is me

İlyas Çelik This is me

Publication Date December 1, 1989
Published in Issue Year 1989 Volume: 14 Issue: 6

Cite

APA Ertugay, Z. ., Elgün, A. ., Koca, A. F. ., Çelik, İ. . (1989). Değişik Şekillerde Katılan Mono Gliserol Stearatın Farklı Şorteningler ile Birlikte Ekmek Özelliklerine Etkisi Üzerine bir Araştırma. Gıda, 14(6).
AMA Ertugay Z, Elgün A, Koca AF, Çelik İ. Değişik Şekillerde Katılan Mono Gliserol Stearatın Farklı Şorteningler ile Birlikte Ekmek Özelliklerine Etkisi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. December 1989;14(6).
Chicago Ertugay, Zeki, Adem Elgün, A. Faik Koca, and İlyas Çelik. “Değişik Şekillerde Katılan Mono Gliserol Stearatın Farklı Şorteningler Ile Birlikte Ekmek Özelliklerine Etkisi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 14, no. 6 (December 1989).
EndNote Ertugay Z, Elgün A, Koca AF, Çelik İ (December 1, 1989) Değişik Şekillerde Katılan Mono Gliserol Stearatın Farklı Şorteningler ile Birlikte Ekmek Özelliklerine Etkisi Üzerine bir Araştırma. Gıda 14 6
IEEE Z. . Ertugay, A. . Elgün, A. F. . Koca, and İ. . Çelik, “Değişik Şekillerde Katılan Mono Gliserol Stearatın Farklı Şorteningler ile Birlikte Ekmek Özelliklerine Etkisi Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 14, no. 6, 1989.
ISNAD Ertugay, Zeki et al. “Değişik Şekillerde Katılan Mono Gliserol Stearatın Farklı Şorteningler Ile Birlikte Ekmek Özelliklerine Etkisi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 14/6 (December 1989).
JAMA Ertugay Z, Elgün A, Koca AF, Çelik İ. Değişik Şekillerde Katılan Mono Gliserol Stearatın Farklı Şorteningler ile Birlikte Ekmek Özelliklerine Etkisi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1989;14.
MLA Ertugay, Zeki et al. “Değişik Şekillerde Katılan Mono Gliserol Stearatın Farklı Şorteningler Ile Birlikte Ekmek Özelliklerine Etkisi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 14, no. 6, 1989.
Vancouver Ertugay Z, Elgün A, Koca AF, Çelik İ. Değişik Şekillerde Katılan Mono Gliserol Stearatın Farklı Şorteningler ile Birlikte Ekmek Özelliklerine Etkisi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1989;14(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/