BibTex RIS Cite

A Research on Nutritional Habits of the Health Personnel (Turkish with English Abstract)

Year 2000, Volume: 25 Issue: 2, - , 01.04.2000

Abstract

This research was carried out on 400 persons to determine nutritional habits of the health personnel. According to the Body Mass index, it was found that 65.50% of them had normal body weight. It was determined that 62.25% of them had eaten three times in a day and breakfast was the most skipping meal. Foods mostly eaten were fruits, cake etc, candies-chocolate, and beverages mostly drunk were tea-coffee, cola-soda water, fruit juice, respectively. Nutritional habits of the health personnel were affected with their psychological conditions. 

Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde bir Araştırma

Year 2000, Volume: 25 Issue: 2, - , 01.04.2000

Abstract

Bu araştırma sağlık personelinin beslenme alışkanlıklarını saptamak amacıyla 400 birey üzerinde yürütülmüş, Beden Kitle indeksine göre %65.50'sinin normal vücut ağırlığında olduğu bulunmuştur. Sağlık personelinin %62.25'inin günde üç öğün yemek yedikleri ve en çok atla­nılan öğünün sabah kahvaltısı olduğu belirlenmiştir. Öğün aralarında en çok tüketilen yiyecekler sırasıyla meyve, kek vb, şeker-çikolata, içecekler ise çay-kahve, kola-gazoz ve meyve suyudur. Sağlık personelinin beslenme alışkanlıklarının psikolojik durumlarından etkilendiği belirlenmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

A. Özler Özçelik This is me

Publication Date April 1, 2000
Published in Issue Year 2000 Volume: 25 Issue: 2

Cite

APA Özçelik, A. Ö. . (2000). Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 25(2).
AMA Özçelik AÖ. Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. April 2000;25(2).
Chicago Özçelik, A. Özler. “Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 25, no. 2 (April 2000).
EndNote Özçelik AÖ (April 1, 2000) Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde bir Araştırma. Gıda 25 2
IEEE A. Ö. . Özçelik, “Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 25, no. 2, 2000.
ISNAD Özçelik, A. Özler. “Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 25/2 (April 2000).
JAMA Özçelik AÖ. Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 2000;25.
MLA Özçelik, A. Özler. “Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, vol. 25, no. 2, 2000.
Vancouver Özçelik AÖ. Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 2000;25(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/