BibTex RIS Cite

The Occurrence of Resveratrol in Grapes and Wines (Turkish with English Abstract)

Year 2000, Volume: 25 Issue: 2, - , 01.04.2000

Abstract

Resveratrol is a phytoalexin produced by grapevines in response to fungal infection. There has been a great interest in the presence of resveratrol in grapes and wine for its protective effect against some disease. it inhibits platelet aggregation and the oxidation of low-density lipoprotein (LDL) oxidation, it reduces the levels of triacylglicerol, and it protects the liver from lipid peroxidation. Geographical origin, variety, growing methods affect resveratrol concentration in grapes and wines. 

Üzümlerde ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu

Year 2000, Volume: 25 Issue: 2, - , 01.04.2000

Abstract

Resveratrol, üzüm bağlarında, küf enfeksiyonuna karşı oluşturulan bir fitoaleksindir. Bazı hastalıklara karşı koruyucu özelliği olması nedeniyle, üzüm ve şaraplardaki resveratrole karşı ilgi giderek artmaktadır. Trombosit toplanmasını ve düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) oksidasyonunu engellemekte, triaçilgliserol düzeyini azaltmakta ve karaciğeri lipit peroksidasyonundan korumaktadır. Yetişme yöresi, varyete, yetiş­tirme tekniği üzüm ve şaraplardaki resveratrol konsantrasyonunu etkilemektedir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Feryal Karadeniz This is me

Publication Date April 1, 2000
Published in Issue Year 2000 Volume: 25 Issue: 2

Cite

APA Karadeniz, F. . (2000). Üzümlerde ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu. Gıda, 25(2).
AMA Karadeniz F. Üzümlerde ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu. The Journal of Food. April 2000;25(2).
Chicago Karadeniz, Feryal. “Üzümlerde Ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu”. Gıda 25, no. 2 (April 2000).
EndNote Karadeniz F (April 1, 2000) Üzümlerde ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu. Gıda 25 2
IEEE F. . Karadeniz, “Üzümlerde ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu”, The Journal of Food, vol. 25, no. 2, 2000.
ISNAD Karadeniz, Feryal. “Üzümlerde Ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu”. Gıda 25/2 (April 2000).
JAMA Karadeniz F. Üzümlerde ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu. The Journal of Food. 2000;25.
MLA Karadeniz, Feryal. “Üzümlerde Ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu”. Gıda, vol. 25, no. 2, 2000.
Vancouver Karadeniz F. Üzümlerde ve Şaraplarda Resveratrol Oluşumu. The Journal of Food. 2000;25(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/