BibTex RIS Cite

A Research on Production of Sauerkraut (in Turkish)

Year 1983, Volume: 8 Issue: 5, - , 01.10.1983

Abstract

Çalışmada beyaz baş lahanadan yapılan ve batı ülkelerinde “Saurkraut” olarak isimlendirilen turşu üzerinde incelemeler yapılmıştır. Materyal olarak Yalova I, Edirne beyaz çeşitleriyle mor lahana kullanılmıştır. Sauerkraut üretiminin yanısıra karşılaştırma yapabilmek amacıyla çalışmada salamura turşuya da yer verilmiştir. Sonuçta sauerkraut, gıda maddelerince salamura turşudan daha zengin bulunmuştur. Bu durum salamura turşuya işleme sırasında yapılan su katkısı ile açıklayabiliriz. Oldukça geniş düzeyde yapılan duyusal analiz sonuçlarına göre sauerkrautda salamura turşu kadar beğenilmiştir. Yani memleketimizde sauerkraut üretimine yer verilebilir kanaatindeyiz.   

Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma

Year 1983, Volume: 8 Issue: 5, - , 01.10.1983

Abstract

Çalışmada beyaz baş lahanadan yapılan ve batı ülkelerinde “Saurkraut” olarak isimlendirilen turşu üzerinde incelemeler yapılmıştır. Materyal olarak Yalova I, Edirne beyaz çeşitleriyle mor lahana kullanılmıştır. Sauerkraut üretiminin yanısıra karşılaştırma yapabilmek amacıyla çalışmada salamura turşuya da yer verilmiştir. Sonuçta sauerkraut, gıda maddelerince salamura turşudan daha zengin bulunmuştur. Bu durum salamura turşuya işleme sırasında yapılan su katkısı ile açıklayabiliriz. Oldukça geniş düzeyde yapılan duyusal analiz sonuçlarına göre sauerkrautda salamura turşu kadar beğenilmiştir. Yani memleketimizde sauerkraut üretimine yer verilebilir kanaatindeyiz.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Selma Güven This is me

Mehmet Başaran This is me

Gençay Erüstün This is me

Publication Date October 1, 1983
Published in Issue Year 1983 Volume: 8 Issue: 5

Cite

APA Güven, S. ., Başaran, M. ., & Erüstün, G. . (1983). Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma. Gıda, 8(5).
AMA Güven S, Başaran M, Erüstün G. Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. October 1983;8(5).
Chicago Güven, Selma, Mehmet Başaran, and Gençay Erüstün. “Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma”. Gıda 8, no. 5 (October 1983).
EndNote Güven S, Başaran M, Erüstün G (October 1, 1983) Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma. Gıda 8 5
IEEE S. . Güven, M. . Başaran, and G. . Erüstün, “Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma”, The Journal of Food, vol. 8, no. 5, 1983.
ISNAD Güven, Selma et al. “Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma”. Gıda 8/5 (October 1983).
JAMA Güven S, Başaran M, Erüstün G. Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. 1983;8.
MLA Güven, Selma et al. “Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma”. Gıda, vol. 8, no. 5, 1983.
Vancouver Güven S, Başaran M, Erüstün G. Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. 1983;8(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/