BibTex RIS Cite

A Research on Colors Used in Confectionary and Determination of Their Microbial Load (Turkish with English Abstract)

Year 1990, Volume: 15 Issue: 2, - , 01.04.1990

Abstract

In this study, 13 sugar candies of which firms are Well known and 13 other ones of which firms are unknown total 26 sugar candy samples obtained from Busa provincial market and searching both their colouring agents and the amount of microorganism, have been tackled. The findings of the colouring agent used in samples have shown that they are suitable for the limits but, on the other hand it has been found that some sugar candies were not suitable for the approval of the maximum using limits set by Additive Substances Regulations in force in our country. According to the results of they microbiological analysing, provided that the producing conditions, packing conditions, packing and storing are adequate, the potential of microorganism the related to the samples of sugar candies unknown their firms has been proved more than in proportion to the other ones.   

Şekerlemelerde Kullanılan Boyalar ile Mikroorganizma Yüklerinin Saptanması Üzerinde bir Araştırma

Year 1990, Volume: 15 Issue: 2, - , 01.04.1990

Abstract

Çalışmada, Bursa ili piyasasından sağlanan şekerlemelerin boyar maddeleri ve mikroorganizma yükleri araştırılmış olup, firması belirli olan şekerlemelerden 13 çeşit, firması belirli olmayan şekerlemelerden de 13 çeşit olmak üzere toplam 26 çeşit şekerleme örneği üzerinde çalışılmıştır. Örneklerde kullanıldığı saptanan ve çeşitleri belirlenen boyar maddelerin ülkemizde yürürlükte olan Katkı Maddeleri Yönetmeliği’ne göre çeşit bakımından uygun olduğu, kullanım sınırları bakımından ise bazı örneklerin uygun olmadığı belirlenmiştir. Araştırmada, mikrobiyolojik analizler sonucu, şekerleme örneklerinin üretim koşullarına, ambalaj ve depolamasına bağlı olarak değişen sayılarda mikroorganizma içerdikleri belirlenmiş olup; firması belirli olmayan şekerlemelere ait örneklerin mikroorganizma yüklerinin, firması belirli olan şekerleme örneklerine oranla daha fazla olduğu ortaya çıkmıştır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Gülnur Biricik This is me

Fikri Başoğlu This is me

Publication Date April 1, 1990
Published in Issue Year 1990 Volume: 15 Issue: 2

Cite

APA Biricik, G. ., & Başoğlu, F. . (1990). Şekerlemelerde Kullanılan Boyalar ile Mikroorganizma Yüklerinin Saptanması Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 15(2).
AMA Biricik G, Başoğlu F. Şekerlemelerde Kullanılan Boyalar ile Mikroorganizma Yüklerinin Saptanması Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. April 1990;15(2).
Chicago Biricik, Gülnur, and Fikri Başoğlu. “Şekerlemelerde Kullanılan Boyalar Ile Mikroorganizma Yüklerinin Saptanması Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 15, no. 2 (April 1990).
EndNote Biricik G, Başoğlu F (April 1, 1990) Şekerlemelerde Kullanılan Boyalar ile Mikroorganizma Yüklerinin Saptanması Üzerinde bir Araştırma. Gıda 15 2
IEEE G. . Biricik and F. . Başoğlu, “Şekerlemelerde Kullanılan Boyalar ile Mikroorganizma Yüklerinin Saptanması Üzerinde bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 15, no. 2, 1990.
ISNAD Biricik, Gülnur - Başoğlu, Fikri. “Şekerlemelerde Kullanılan Boyalar Ile Mikroorganizma Yüklerinin Saptanması Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 15/2 (April 1990).
JAMA Biricik G, Başoğlu F. Şekerlemelerde Kullanılan Boyalar ile Mikroorganizma Yüklerinin Saptanması Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1990;15.
MLA Biricik, Gülnur and Fikri Başoğlu. “Şekerlemelerde Kullanılan Boyalar Ile Mikroorganizma Yüklerinin Saptanması Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, vol. 15, no. 2, 1990.
Vancouver Biricik G, Başoğlu F. Şekerlemelerde Kullanılan Boyalar ile Mikroorganizma Yüklerinin Saptanması Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1990;15(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/