BibTex RIS Cite

Poultry Meat Technology 3. Freezing and Frozen Storage (in Turkish)

Year 1990, Volume: 15 Issue: 2, - , 01.04.1990

Abstract

Kanatlı kümes hayvanlarının mezbahalarda kesilmesinden hemen sonra ette bozulma başlar. Enzimatik ve mikrobiyal kaynaklı olan bu bozulmanın geciktirilmesi, kaliteli et eldesi, tüketiciye hijyenik ve biyolojik kalitesi iyi et yedirilmesi kesim ve temizleme işleminden sonra karkasların hızlı soğutulması veya dondurulması ile olanaklıdır. Kesim, temizleme ve ambalajlamadan sonra tüketici mutfağına girilinceye kadar kesintisiz, etkin bir soğuk zincir uygulaması ürün kalitesi ve sağlıklılığı bakımından gereklidir.

Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma ve Dondurarak Depolama

Year 1990, Volume: 15 Issue: 2, - , 01.04.1990

Abstract

Kanatlı kümes hayvanlarının mezbahalarda kesilmesinden hemen sonra ette bozulma başlar. Enzimatik ve mikrobiyal kaynaklı olan bu bozulmanın geciktirilmesi, kaliteli et eldesi, tüketiciye hijyenik ve biyolojik kalitesi iyi et yedirilmesi kesim ve temizleme işleminden sonra karkasların hızlı soğutulması veya dondurulması ile olanaklıdır. Kesim, temizleme ve ambalajlamadan sonra tüketici mutfağına girilinceye kadar kesintisiz, etkin bir soğuk zincir uygulaması ürün kalitesi ve sağlıklılığı bakımından gereklidir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Akif Kundakçı This is me

Publication Date April 1, 1990
Published in Issue Year 1990 Volume: 15 Issue: 2

Cite

APA Kundakçı, A. . (1990). Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma ve Dondurarak Depolama. Gıda, 15(2).
AMA Kundakçı A. Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma ve Dondurarak Depolama. The Journal of Food. April 1990;15(2).
Chicago Kundakçı, Akif. “Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma Ve Dondurarak Depolama”. Gıda 15, no. 2 (April 1990).
EndNote Kundakçı A (April 1, 1990) Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma ve Dondurarak Depolama. Gıda 15 2
IEEE A. . Kundakçı, “Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma ve Dondurarak Depolama”, The Journal of Food, vol. 15, no. 2, 1990.
ISNAD Kundakçı, Akif. “Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma Ve Dondurarak Depolama”. Gıda 15/2 (April 1990).
JAMA Kundakçı A. Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma ve Dondurarak Depolama. The Journal of Food. 1990;15.
MLA Kundakçı, Akif. “Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma Ve Dondurarak Depolama”. Gıda, vol. 15, no. 2, 1990.
Vancouver Kundakçı A. Kanatlı Eti Teknoloji 3. Dondurma ve Dondurarak Depolama. The Journal of Food. 1990;15(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/