BibTex RIS Cite

The Effects of Na-Caseinat and Skimmilk Powder on Some Characteristics of Beef Emulsions (Turkish with English Abstract)

Year 2000, Volume: 25 Issue: 3, - , 01.06.2000

Abstract

This research conducted on the effect of Na-Caseinat and Skimmilk powder additions at three different levels (0.0%, 2.0% and 4.0%) on the various emülsion characteristics as emulsion capacity (EC), emulsion viscosity (EV)- water seperation (WS), oil seperation (OS) emulsion stability (ES) of meat emulsions. It was seen that 4.0% Na-Caseinat addition affected the EV and ES values at statistically significant level (p <0.05). It was found that EV and ES increased while was decreasing. 

Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi

Year 2000, Volume: 25 Issue: 3, - , 01.06.2000

Abstract

Araştırmada sığır eti emülsiyonlarına farklı seviyelerde (%0.0, %2.0 ve %4.0) ilave edilen Na-Kazeinat ve Yağsız Süt Tozunun emül­siyon kapasitesi, emülsiyon vizkozitesi, emülsiyon stabilitesi, emülsiyondan ayrılan su ve emülsiyondan ayrılan yağ oranı gibi çeşitli emülsiyon parametreleri üzerindeki etkisi belirlenmiştir. Na-Kazeinat'ın %4.0 oranında ilavesi; emülsiyon vizkozitesi ve emülsiyon stabilitesini önemli (p <0.05) ölçüde arttırırken, emülsiyondan ayrılan su oranını düşürdüğü tespit edilmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

İbrahim Karayel This is me

Mustafa Karakaya This is me

Publication Date June 1, 2000
Published in Issue Year 2000 Volume: 25 Issue: 3

Cite

APA Karayel, İ. ., & Karakaya, M. . (2000). Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi. Gıda, 25(3).
AMA Karayel İ, Karakaya M. Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi. The Journal of Food. June 2000;25(3).
Chicago Karayel, İbrahim, and Mustafa Karakaya. “Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın Ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi”. Gıda 25, no. 3 (June 2000).
EndNote Karayel İ, Karakaya M (June 1, 2000) Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi. Gıda 25 3
IEEE İ. . Karayel and M. . Karakaya, “Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi”, The Journal of Food, vol. 25, no. 3, 2000.
ISNAD Karayel, İbrahim - Karakaya, Mustafa. “Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın Ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi”. Gıda 25/3 (June 2000).
JAMA Karayel İ, Karakaya M. Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi. The Journal of Food. 2000;25.
MLA Karayel, İbrahim and Mustafa Karakaya. “Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın Ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi”. Gıda, vol. 25, no. 3, 2000.
Vancouver Karayel İ, Karakaya M. Sığır Eti Emülsiyonlarının Bazı Özelliklerine Sodyum Kazeinatın ve Yağsız Süt Tozunun Etkisi. The Journal of Food. 2000;25(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/