BibTex RIS Cite

Rheological properties of Dough (Turkish with English Abstract)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 1, - , 01.02.1984

Abstract

The rheological properties of dough which is an intermediate product in breadmaking is important because of its direct effect on bakery products and its characteristic of giving information about the structure of dough. In this paper, the results taken by the instruments improved for determining the rheological properties of dough such as farinograph, extensograph, alveograph and maturograph together with the results taken by the mechanical model used for measuring the constant shear stress and shear rate are being discussed. 

Hamurun Reolojik Özellikleri

Year 1984, Volume: 9 Issue: 1, - , 01.02.1984

Abstract

Ekmek yapımında bir ara ürün olan hamurun reolojik özellikleri, fırın ürünlerinin kalitesini doğrudan etkilemesi yanında hamur yapısı hakkında bilgi vermesi nedeniyle oldukça önemlidir. Bu derlemede hamurun reolojik özelliklerini belirlemek amacıyla geliştirilen farinograf, ekstonsograf, alveograf ve maturograf yanında sabit kayma basıncı ve kayma hızının ölçüldüğü mekaniksel bir model ile elde edilen sonuçlar tartışılmıştır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

S. Sezgin Ünal This is me

M. Hikmet Boyacıoğlu This is me

Publication Date February 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 1

Cite

APA Ünal, S. S. ., & Boyacıoğlu, M. H. . (1984). Hamurun Reolojik Özellikleri. Gıda, 9(1).
AMA Ünal SS, Boyacıoğlu MH. Hamurun Reolojik Özellikleri. The Journal of Food. February 1984;9(1).
Chicago Ünal, S. Sezgin, and M. Hikmet Boyacıoğlu. “Hamurun Reolojik Özellikleri”. Gıda 9, no. 1 (February 1984).
EndNote Ünal SS, Boyacıoğlu MH (February 1, 1984) Hamurun Reolojik Özellikleri. Gıda 9 1
IEEE S. S. . Ünal and M. H. . Boyacıoğlu, “Hamurun Reolojik Özellikleri”, The Journal of Food, vol. 9, no. 1, 1984.
ISNAD Ünal, S. Sezgin - Boyacıoğlu, M. Hikmet. “Hamurun Reolojik Özellikleri”. Gıda 9/1 (February 1984).
JAMA Ünal SS, Boyacıoğlu MH. Hamurun Reolojik Özellikleri. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Ünal, S. Sezgin and M. Hikmet Boyacıoğlu. “Hamurun Reolojik Özellikleri”. Gıda, vol. 9, no. 1, 1984.
Vancouver Ünal SS, Boyacıoğlu MH. Hamurun Reolojik Özellikleri. The Journal of Food. 1984;9(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/