BibTex RIS Cite

The Relationship Between Cholesterol and Fat Content in Various Parts of Lamb Carcasses (Turkish with English Abstract)

Year 2000, Volume: 25 Issue: 4, - , 01.08.2000

Abstract

Cholesterol is an essential component of animal tissue. Consumers have changed their eating habits as a results of growing concern about cholesterol and amount of daily fat intake. The present study was undertaken to determine the effects of amount of fat and cooking on cholesterol content of various of lamb cuts. As a result no relation was noticed between the fat and cholesterol content of various of lamb cuts. As a result no relation was noticed between the fat and cholesterol content of various parts of iamb carcass. Cooking reduced the weight of each investigated part as a result cholesterol content of cooked samples were found higher than ra ones. 

Kuzu Etlerinin Kolesterol ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması

Year 2000, Volume: 25 Issue: 4, - , 01.08.2000

Abstract

Kolesterol hayvansal dokunun önemli bir bileşenidir. Günümüzde tüketiciler sağlıklı ve dengeli beslenmenin gereği olarak diyetlerinde-ki kolesterol ve yağ miktarını azaltma eğilimi göstermektedirler. Yapılan çalışmada, kuzu karkasının çeşitli kısımlarında yağ ve kolesterol miktarı arasındaki ilişki ve pişirmenin kolesterol miktarı üzerine etkilen incelenmiştir. Sonuç olarak kuzu karkasının çeşitti kısımlarından alına örneklerde yağ ve kolesterol miktarı arasında önemli bir ilişki saptanmamış, pişirilmiş örneklerde ise pişme kaybına bağlı olarak, kolesterol miktarı daha yük­sek bulunmuştur.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Meltem Serdaroğlu This is me

Gülen Yıldız Turp This is me

Publication Date August 1, 2000
Published in Issue Year 2000 Volume: 25 Issue: 4

Cite

APA Serdaroğlu, M. ., & Turp, G. Y. . (2000). Kuzu Etlerinin Kolesterol ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması. Gıda, 25(4).
AMA Serdaroğlu M, Turp GY. Kuzu Etlerinin Kolesterol ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması. The Journal of Food. August 2000;25(4).
Chicago Serdaroğlu, Meltem, and Gülen Yıldız Turp. “Kuzu Etlerinin Kolesterol Ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması”. Gıda 25, no. 4 (August 2000).
EndNote Serdaroğlu M, Turp GY (August 1, 2000) Kuzu Etlerinin Kolesterol ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması. Gıda 25 4
IEEE M. . Serdaroğlu and G. Y. . Turp, “Kuzu Etlerinin Kolesterol ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması”, The Journal of Food, vol. 25, no. 4, 2000.
ISNAD Serdaroğlu, Meltem - Turp, Gülen Yıldız. “Kuzu Etlerinin Kolesterol Ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması”. Gıda 25/4 (August 2000).
JAMA Serdaroğlu M, Turp GY. Kuzu Etlerinin Kolesterol ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması. The Journal of Food. 2000;25.
MLA Serdaroğlu, Meltem and Gülen Yıldız Turp. “Kuzu Etlerinin Kolesterol Ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması”. Gıda, vol. 25, no. 4, 2000.
Vancouver Serdaroğlu M, Turp GY. Kuzu Etlerinin Kolesterol ve Yağ İçeriği Arasındaki İlişkinin Saptanması. The Journal of Food. 2000;25(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/