BibTex RIS Cite

A Research on Possibilities of Using Dried Cheese Whey in White Pickled Cheese Production (in Turkish)

Year 1990, Volume: 15 Issue: 3, - , 01.06.1990

Abstract

Bu araştırmada peyniraltı suyu tozu, salamura Beyaz peynir üretiminde değerlendirilmek amacıyla peynir sütüne %1, %2 ve %3 oranlarında katılmış ve geleneksel yöntemle üretilen örneklerde kimyasal ve duyusal analizler yapılmıştır. Araştırma sonucunda, %1, %2, ve %3 oranlarında peyniraltı suyu tozu ilave edilerek yapılan peynirde yağ ve su tutma kapasitesinin arttığı saptanmıştır. Bunun yanında %3 düzeyinde peyniraltı suyu tozu kullanımı peynir randıman oranını da %4 kadar yükseltmiştir.   

Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma

Year 1990, Volume: 15 Issue: 3, - , 01.06.1990

Abstract

Bu araştırmada peyniraltı suyu tozu, salamura Beyaz peynir üretiminde değerlendirilmek amacıyla peynir sütüne %1, %2 ve %3 oranlarında katılmış ve geleneksel yöntemle üretilen örneklerde kimyasal ve duyusal analizler yapılmıştır. Araştırma sonucunda, %1, %2, ve %3 oranlarında peyniraltı suyu tozu ilave edilerek yapılan peynirde yağ ve su tutma kapasitesinin arttığı saptanmıştır. Bunun yanında %3 düzeyinde peyniraltı suyu tozu kullanımı peynir randıman oranını da %4 kadar yükseltmiştir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Tümer Uraz This is me

Atilla Yetişmeyen This is me

Metin Atamer This is me

Publication Date June 1, 1990
Published in Issue Year 1990 Volume: 15 Issue: 3

Cite

APA Uraz, T. ., Yetişmeyen, A. ., & Atamer, M. . (1990). Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 15(3).
AMA Uraz T, Yetişmeyen A, Atamer M. Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. June 1990;15(3).
Chicago Uraz, Tümer, Atilla Yetişmeyen, and Metin Atamer. “Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 15, no. 3 (June 1990).
EndNote Uraz T, Yetişmeyen A, Atamer M (June 1, 1990) Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma. Gıda 15 3
IEEE T. . Uraz, A. . Yetişmeyen, and M. . Atamer, “Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 15, no. 3, 1990.
ISNAD Uraz, Tümer et al. “Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 15/3 (June 1990).
JAMA Uraz T, Yetişmeyen A, Atamer M. Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1990;15.
MLA Uraz, Tümer et al. “Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, vol. 15, no. 3, 1990.
Vancouver Uraz T, Yetişmeyen A, Atamer M. Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1990;15(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/