Bu araştırmada peyniraltı suyu tozu, salamura Beyaz peynir üretiminde değerlendirilmek amacıyla peynir sütüne %1, %2 ve %3 oranlarında katılmış ve geleneksel yöntemle üretilen örneklerde kimyasal ve duyusal analizler yapılmıştır. Araştırma sonucunda, %1, %2, ve %3 oranlarında peyniraltı suyu tozu ilave edilerek yapılan peynirde yağ ve su tutma kapasitesinin arttığı saptanmıştır. Bunun yanında %3 düzeyinde peyniraltı suyu tozu kullanımı peynir randıman oranını da %4 kadar yükseltmiştir.
Bu araştırmada peyniraltı suyu tozu, salamura Beyaz peynir üretiminde değerlendirilmek amacıyla peynir sütüne %1, %2 ve %3 oranlarında katılmış ve geleneksel yöntemle üretilen örneklerde kimyasal ve duyusal analizler yapılmıştır. Araştırma sonucunda, %1, %2, ve %3 oranlarında peyniraltı suyu tozu ilave edilerek yapılan peynirde yağ ve su tutma kapasitesinin arttığı saptanmıştır. Bunun yanında %3 düzeyinde peyniraltı suyu tozu kullanımı peynir randıman oranını da %4 kadar yükseltmiştir.
Uraz, T. ., Yetişmeyen, A. ., & Atamer, M. . (1990). Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 15(3).
AMA
Uraz T, Yetişmeyen A, Atamer M. Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. June 1990;15(3).
Chicago
Uraz, Tümer, Atilla Yetişmeyen, and Metin Atamer. “Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 15, no. 3 (June 1990).
EndNote
Uraz T, Yetişmeyen A, Atamer M (June 1, 1990) Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma. Gıda 15 3
IEEE
T. . Uraz, A. . Yetişmeyen, and M. . Atamer, “Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 15, no. 3, 1990.
ISNAD
Uraz, Tümer et al. “Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 15/3 (June 1990).
JAMA
Uraz T, Yetişmeyen A, Atamer M. Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1990;15.
MLA
Uraz, Tümer et al. “Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, vol. 15, no. 3, 1990.
Vancouver
Uraz T, Yetişmeyen A, Atamer M. Kurutulmuş Peyniraltı Suyunun Beyaz Peynir Yapımında Kullanma Olanakları Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1990;15(3).