Çalışmada Ülkemiz içki sanayiinde önem verilmesi gereken konulardan birisi olarak gördüğümüz meyve şarapçılığına bir katkıda bulunmak amacıyla vişne’den sek, dömisek, çerez, mistel, sun’i köpüren olmak üzere çeşitli tipte şarap üretimi olanakları araştırılmıştır. Materyal olarak Kütahya çeşidi vişne kullanılmıştır. Doğal vişne suyu ile şarap üretimi için asit-şeker ayarlaması yapılan vişne sularının ve vişne şaraplarının önemli özellikleri saptanmıştır. Elde edilen şaraplardan sun’i köpüren vişne şarabı diğerlerinden daha çok beğeni kazanmıştır.
Çalışmada Ülkemiz içki sanayiinde önem verilmesi gereken konulardan birisi olarak gördüğümüz meyve şarapçılığına bir katkıda bulunmak amacıyla vişne’den sek, dömisek, çerez, mistel, sun’i köpüren olmak üzere çeşitli tipte şarap üretimi olanakları araştırılmıştır. Materyal olarak Kütahya çeşidi vişne kullanılmıştır. Doğal vişne suyu ile şarap üretimi için asit-şeker ayarlaması yapılan vişne sularının ve vişne şaraplarının önemli özellikleri saptanmıştır. Elde edilen şaraplardan sun’i köpüren vişne şarabı diğerlerinden daha çok beğeni kazanmıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 1990 |
Published in Issue | Year 1990 Volume: 15 Issue: 3 |