BibTex RIS Cite

Durability of Sterilized Milk (in Turkish)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 2, - , 01.04.1984

Abstract

Ultra High Temperature (UHT) olarak bilinen ve son zamanlarda yaygınlaşan sterilizasyon metodunun süt ve süt mamullerine uygulanmasındaki başarı, sakrofillerin ürettikleri sıcağa dayanıklı lipaz ve/veya proteaz’lardan dolayı arzu edilen düzeye erişememektedir. Belirtilen bu enzimler, ürünün bekletilme sürecinde, 8-10 hafta gibi kısa bir zamanda, süt yağ ve proteinlerini hidrolize ederek, ürünün tüketici tarafından kabul edilemeyecek bir duruma gelmesine sebep olmaktadırlar. Yapılan çalışmalar alçak sıcaklıklarda (50-60 oC) bu enzimlerin inaktivasyon katsayılarının UHT işlemi sıcaklıklarına oranla daha yüksek olduklarını göstermektedir.

Sterilize Sütün Dayanıklılığı

Year 1984, Volume: 9 Issue: 2, - , 01.04.1984

Abstract

Ultra High Temperature (UHT) olarak bilinen ve son zamanlarda yaygınlaşan sterilizasyon metodunun süt ve süt mamullerine uygulanmasındaki başarı, sakrofillerin ürettikleri sıcağa dayanıklı lipaz ve/veya proteaz’lardan dolayı arzu edilen düzeye erişememektedir. Belirtilen bu enzimler, ürünün bekletilme sürecinde, 8-10 hafta gibi kısa bir zamanda, süt yağ ve proteinlerini hidrolize ederek, ürünün tüketici tarafından kabul edilemeyecek bir duruma gelmesine sebep olmaktadırlar. Yapılan çalışmalar alçak sıcaklıklarda (50-60 oC) bu enzimlerin inaktivasyon katsayılarının UHT işlemi sıcaklıklarına oranla daha yüksek olduklarını göstermektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

T. F. Bozoğlu This is me

Publication Date April 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 2

Cite

APA Bozoğlu, T. F. . (1984). Sterilize Sütün Dayanıklılığı. Gıda, 9(2).
AMA Bozoğlu TF. Sterilize Sütün Dayanıklılığı. The Journal of Food. April 1984;9(2).
Chicago Bozoğlu, T. F. “Sterilize Sütün Dayanıklılığı”. Gıda 9, no. 2 (April 1984).
EndNote Bozoğlu TF (April 1, 1984) Sterilize Sütün Dayanıklılığı. Gıda 9 2
IEEE T. F. . Bozoğlu, “Sterilize Sütün Dayanıklılığı”, The Journal of Food, vol. 9, no. 2, 1984.
ISNAD Bozoğlu, T. F. “Sterilize Sütün Dayanıklılığı”. Gıda 9/2 (April 1984).
JAMA Bozoğlu TF. Sterilize Sütün Dayanıklılığı. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Bozoğlu, T. F. “Sterilize Sütün Dayanıklılığı”. Gıda, vol. 9, no. 2, 1984.
Vancouver Bozoğlu TF. Sterilize Sütün Dayanıklılığı. The Journal of Food. 1984;9(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/