BibTex RIS Cite

Microbiological, Physical and Chemical Properties and Production of Van Herbed Cheese (in Turkish)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 3, - , 01.06.1984

Abstract

Bu araştırmada 10 adet taze Van Otlu peyniri örneklerine; mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal analizler uygulanmıştır. Peynir teknolojisinde, sağlık, teknik ve ekonomik yönden önemli olan toplam koliform, süt asidi, lipolitik ve proteolitik mikroorganizmalarla maya ve küflerin sayısal değerleri yanında rutubet, yağ, yağsız kurumadde, kurumaddede yağ, protein, suda eriyen protein, kül, tuz, saf kül, kurumaddede tuz ve % asitlik oranları, peynir örneklerinde ayrı ayrı saptanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre peynir yapımı çok dağınık ve ilkel karakter arz etmektedir. Peynirlerin yapımındaki farklı uygulamalar, teknik bilgi ve yöntem noksanlığı yüzünden, gerek mikrobiyolojik analiz ve gerekse fiziksel ve kimyasal analiz sonuçları örnekten örneğe önemli fraklılıklar göstermiştir. Peynir örneklerinde saptanan Koliform organizma sayıları, hem sağlık yönünden hem de peynirlerin olgunlaşmalarında sorunlara neden olabilecek düzeydedir.   

Van Otlu Peynirinin Yapılışı ve Mikrobiyolojik, Fiziksel ve Kimyasal Nitelikleri

Year 1984, Volume: 9 Issue: 3, - , 01.06.1984

Abstract

Bu araştırmada 10 adet taze Van Otlu peyniri örneklerine; mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal analizler uygulanmıştır. Peynir teknolojisinde, sağlık, teknik ve ekonomik yönden önemli olan toplam koliform, süt asidi, lipolitik ve proteolitik mikroorganizmalarla maya ve küflerin sayısal değerleri yanında rutubet, yağ, yağsız kurumadde, kurumaddede yağ, protein, suda eriyen protein, kül, tuz, saf kül, kurumaddede tuz ve % asitlik oranları, peynir örneklerinde ayrı ayrı saptanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre peynir yapımı çok dağınık ve ilkel karakter arz etmektedir. Peynirlerin yapımındaki farklı uygulamalar, teknik bilgi ve yöntem noksanlığı yüzünden, gerek mikrobiyolojik analiz ve gerekse fiziksel ve kimyasal analiz sonuçları örnekten örneğe önemli fraklılıklar göstermiştir. Peynir örneklerinde saptanan Koliform organizma sayıları, hem sağlık yönünden hem de peynirlerin olgunlaşmalarında sorunlara neden olabilecek düzeydedir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ahmet Kurt This is me

Nurhan Akyüz This is me

Publication Date June 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 3

Cite

APA Kurt, A. ., & Akyüz, N. . (1984). Van Otlu Peynirinin Yapılışı ve Mikrobiyolojik, Fiziksel ve Kimyasal Nitelikleri. Gıda, 9(3).
AMA Kurt A, Akyüz N. Van Otlu Peynirinin Yapılışı ve Mikrobiyolojik, Fiziksel ve Kimyasal Nitelikleri. The Journal of Food. June 1984;9(3).
Chicago Kurt, Ahmet, and Nurhan Akyüz. “Van Otlu Peynirinin Yapılışı Ve Mikrobiyolojik, Fiziksel Ve Kimyasal Nitelikleri”. Gıda 9, no. 3 (June 1984).
EndNote Kurt A, Akyüz N (June 1, 1984) Van Otlu Peynirinin Yapılışı ve Mikrobiyolojik, Fiziksel ve Kimyasal Nitelikleri. Gıda 9 3
IEEE A. . Kurt and N. . Akyüz, “Van Otlu Peynirinin Yapılışı ve Mikrobiyolojik, Fiziksel ve Kimyasal Nitelikleri”, The Journal of Food, vol. 9, no. 3, 1984.
ISNAD Kurt, Ahmet - Akyüz, Nurhan. “Van Otlu Peynirinin Yapılışı Ve Mikrobiyolojik, Fiziksel Ve Kimyasal Nitelikleri”. Gıda 9/3 (June 1984).
JAMA Kurt A, Akyüz N. Van Otlu Peynirinin Yapılışı ve Mikrobiyolojik, Fiziksel ve Kimyasal Nitelikleri. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Kurt, Ahmet and Nurhan Akyüz. “Van Otlu Peynirinin Yapılışı Ve Mikrobiyolojik, Fiziksel Ve Kimyasal Nitelikleri”. Gıda, vol. 9, no. 3, 1984.
Vancouver Kurt A, Akyüz N. Van Otlu Peynirinin Yapılışı ve Mikrobiyolojik, Fiziksel ve Kimyasal Nitelikleri. The Journal of Food. 1984;9(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/