BibTex RIS Cite

Effects of Fat Content and Storage Temperature on Durability of Cream (in Turkish)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 3, - , 01.06.1984

Abstract

Bu çalışmada, krema dayanımı üzerine yağ oranı ve depolama sıcaklığının etkileri araştırılmıştır. %70, 50, 30 oranında yağ içeren örnekler +5 oC ve+15 oC’de altı ay süre ile depolanarak, birer aylık aralıklarla, titrasyon asitliği, asit değeri ve peroksid sayıları saptanmıştır. Sonuçta, +5 oC’den saklanan %70 yağlı örneklerin en iyi dayanıma sahip olduğu ortaya konulmuştur.   

Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı ve Depolama Sıcaklığının Etkisi

Year 1984, Volume: 9 Issue: 3, - , 01.06.1984

Abstract

Bu çalışmada, krema dayanımı üzerine yağ oranı ve depolama sıcaklığının etkileri araştırılmıştır. %70, 50, 30 oranında yağ içeren örnekler +5 oC ve+15 oC’de altı ay süre ile depolanarak, birer aylık aralıklarla, titrasyon asitliği, asit değeri ve peroksid sayıları saptanmıştır. Sonuçta, +5 oC’den saklanan %70 yağlı örneklerin en iyi dayanıma sahip olduğu ortaya konulmuştur.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Metin Atamer This is me

Nesrin Kaptan This is me

Publication Date June 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 3

Cite

APA Atamer, M. ., & Kaptan, N. . (1984). Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı ve Depolama Sıcaklığının Etkisi. Gıda, 9(3).
AMA Atamer M, Kaptan N. Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı ve Depolama Sıcaklığının Etkisi. The Journal of Food. June 1984;9(3).
Chicago Atamer, Metin, and Nesrin Kaptan. “Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı Ve Depolama Sıcaklığının Etkisi”. Gıda 9, no. 3 (June 1984).
EndNote Atamer M, Kaptan N (June 1, 1984) Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı ve Depolama Sıcaklığının Etkisi. Gıda 9 3
IEEE M. . Atamer and N. . Kaptan, “Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı ve Depolama Sıcaklığının Etkisi”, The Journal of Food, vol. 9, no. 3, 1984.
ISNAD Atamer, Metin - Kaptan, Nesrin. “Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı Ve Depolama Sıcaklığının Etkisi”. Gıda 9/3 (June 1984).
JAMA Atamer M, Kaptan N. Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı ve Depolama Sıcaklığının Etkisi. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Atamer, Metin and Nesrin Kaptan. “Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı Ve Depolama Sıcaklığının Etkisi”. Gıda, vol. 9, no. 3, 1984.
Vancouver Atamer M, Kaptan N. Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı ve Depolama Sıcaklığının Etkisi. The Journal of Food. 1984;9(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/