BibTex RIS Cite

A Research on Chemical Composition of Sumac (in Turkish)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 3, - , 01.06.1984

Abstract

Sumak ülkemizde yaygın olarak kullanılan bir baharattır. Derici sumağının (Rhus coriaria) meyvelerinin kabaca öğütülmesiyle hazırlanır. Özellikle doğranmış soğan ve kebaplarda baharat olarak kullanılır. Baharat olarak sumağın bileşimi üzerinde yapılmış herhangi bir çalışma yoktur. Bu çalışmada sumağın bazı analitik özellikleri saptanmıştır.   

Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma

Year 1984, Volume: 9 Issue: 3, - , 01.06.1984

Abstract

Sumak ülkemizde yaygın olarak kullanılan bir baharattır. Derici sumağının (Rhus coriaria) meyvelerinin kabaca öğütülmesiyle hazırlanır. Özellikle doğranmış soğan ve kebaplarda baharat olarak kullanılır. Baharat olarak sumağın bileşimi üzerinde yapılmış herhangi bir çalışma yoktur. Bu çalışmada sumağın bazı analitik özellikleri saptanmıştır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Fikri Başoğlu This is me

Bekir Cemeroğlu This is me

Publication Date June 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 3

Cite

APA Başoğlu, F. ., & Cemeroğlu, B. . (1984). Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma. Gıda, 9(3).
AMA Başoğlu F, Cemeroğlu B. Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma. The Journal of Food. June 1984;9(3).
Chicago Başoğlu, Fikri, and Bekir Cemeroğlu. “Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma”. Gıda 9, no. 3 (June 1984).
EndNote Başoğlu F, Cemeroğlu B (June 1, 1984) Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma. Gıda 9 3
IEEE F. . Başoğlu and B. . Cemeroğlu, “Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma”, The Journal of Food, vol. 9, no. 3, 1984.
ISNAD Başoğlu, Fikri - Cemeroğlu, Bekir. “Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma”. Gıda 9/3 (June 1984).
JAMA Başoğlu F, Cemeroğlu B. Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Başoğlu, Fikri and Bekir Cemeroğlu. “Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma”. Gıda, vol. 9, no. 3, 1984.
Vancouver Başoğlu F, Cemeroğlu B. Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma. The Journal of Food. 1984;9(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/