BibTex RIS Cite

The Amount of Volatile Fats in some Aromatic Plants Grown in Çanakkale Region (in Turkish)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 3, - , 01.06.1984

Abstract

Çanakkale ilçelerinin doğal florasından toplanmış olan bazı kokulu bitkilerin su buharı destilasyonuyla saptanan uçucu yağ miktarları, havada kuru numunede ve numunenin kuru maddesinde sırasıyla: Umurbey-Hacılar mevkiinden toplanan Origanum vulgare L. (Güveyi otu, mercanköşk) de %6.03 ve 6.62, Gelibolu-Cumalı’dan alınan Origanum vulgare L. de %4.93 ve 5.35, Bayramiç ilçesinden toplanan Origanum vulgare L. de %7.05 ve 7.66 yine Umurbey-Hacılar mevkiinden alınan Salvia multicaulis Vahl. (Ada çayı, yerel adı Poşabla) örneklerinde %1.60 ve 1.72, Bayramiç’den toplanan Salvia multicaulis Vahl. Numunelerinde ise %2.63 ve 2.82, Bayramiç’ten alınan Mentha tomentosa Urv. (tüylü nane) numunesinde %0.66 ve 0.72 olarak bulunmuştur.

Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı

Year 1984, Volume: 9 Issue: 3, - , 01.06.1984

Abstract

Çanakkale ilçelerinin doğal florasından toplanmış olan bazı kokulu bitkilerin su buharı destilasyonuyla saptanan uçucu yağ miktarları, havada kuru numunede ve numunenin kuru maddesinde sırasıyla: Umurbey-Hacılar mevkiinden toplanan Origanum vulgare L. (Güveyi otu, mercanköşk) de %6.03 ve 6.62, Gelibolu-Cumalı’dan alınan Origanum vulgare L. de %4.93 ve 5.35, Bayramiç ilçesinden toplanan Origanum vulgare L. de %7.05 ve 7.66 yine Umurbey-Hacılar mevkiinden alınan Salvia multicaulis Vahl. (Ada çayı, yerel adı Poşabla) örneklerinde %1.60 ve 1.72, Bayramiç’den toplanan Salvia multicaulis Vahl. Numunelerinde ise %2.63 ve 2.82, Bayramiç’ten alınan Mentha tomentosa Urv. (tüylü nane) numunesinde %0.66 ve 0.72 olarak bulunmuştur.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ayten Doğan This is me

Ali Bayrak This is me

Publication Date June 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 3

Cite

APA Doğan, A. ., & Bayrak, A. . (1984). Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı. Gıda, 9(3).
AMA Doğan A, Bayrak A. Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı. The Journal of Food. June 1984;9(3).
Chicago Doğan, Ayten, and Ali Bayrak. “Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı”. Gıda 9, no. 3 (June 1984).
EndNote Doğan A, Bayrak A (June 1, 1984) Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı. Gıda 9 3
IEEE A. . Doğan and A. . Bayrak, “Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı”, The Journal of Food, vol. 9, no. 3, 1984.
ISNAD Doğan, Ayten - Bayrak, Ali. “Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı”. Gıda 9/3 (June 1984).
JAMA Doğan A, Bayrak A. Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Doğan, Ayten and Ali Bayrak. “Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı”. Gıda, vol. 9, no. 3, 1984.
Vancouver Doğan A, Bayrak A. Çanakkale Yöresinde Yetişen Bazı Kokulu Bitkilerin Uçucu Yağ Miktarı. The Journal of Food. 1984;9(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/