BibTex RIS Cite

A Research on the Frozen Storage of Red Pepper Paste (Turkish with English Abstract)

Year 1990, Volume: 15 Issue: 5, - , 01.10.1990

Abstract

Influence of freezing in two different packages and frozen storage at –24 oC for 9 months on some characteristics of red pepper paste have been investigated. Some characteristics such as ascorbic acid, pH, Hunter color values were changed significantly during freezing and frozen storage. It has been concluded that smaller particle size of the paste and oxygen tension within the package, have important effects on these changes. Even the Howard mold count and the consistency were decreased during the frozen period mainly because of the structural changes.

Kırmızı Biber Salçasının Dondurularak Saklanması Üzerine bir Araştırma

Year 1990, Volume: 15 Issue: 5, - , 01.10.1990

Abstract

Kırmızı biber salçasının iki farklı ambalajda dondurulması ve –24 oC’da 9 ay depolanması sırasındaki değişmeler izlenmiştir. Özellikle dondurulma sonrasında askorbik asit, pH ve Hunter renk değerlerinde önemli değişmeler görülmüştür. Oksijen geçirgenliği az ambalajlarda vakum uygulanmamasının ve küçük boyutlu yapının değişmelerin hızını arttırdığı düşünülmüştür.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ünal Yurdagel This is me

Aydın Ural This is me

Taner Baysal This is me

Publication Date October 1, 1990
Published in Issue Year 1990 Volume: 15 Issue: 5

Cite

APA Yurdagel, Ü. ., Ural, A. ., & Baysal, T. . (1990). Kırmızı Biber Salçasının Dondurularak Saklanması Üzerine bir Araştırma. Gıda, 15(5).
AMA Yurdagel Ü, Ural A, Baysal T. Kırmızı Biber Salçasının Dondurularak Saklanması Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. October 1990;15(5).
Chicago Yurdagel, Ünal, Aydın Ural, and Taner Baysal. “Kırmızı Biber Salçasının Dondurularak Saklanması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 15, no. 5 (October 1990).
EndNote Yurdagel Ü, Ural A, Baysal T (October 1, 1990) Kırmızı Biber Salçasının Dondurularak Saklanması Üzerine bir Araştırma. Gıda 15 5
IEEE Ü. . Yurdagel, A. . Ural, and T. . Baysal, “Kırmızı Biber Salçasının Dondurularak Saklanması Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 15, no. 5, 1990.
ISNAD Yurdagel, Ünal et al. “Kırmızı Biber Salçasının Dondurularak Saklanması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 15/5 (October 1990).
JAMA Yurdagel Ü, Ural A, Baysal T. Kırmızı Biber Salçasının Dondurularak Saklanması Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1990;15.
MLA Yurdagel, Ünal et al. “Kırmızı Biber Salçasının Dondurularak Saklanması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 15, no. 5, 1990.
Vancouver Yurdagel Ü, Ural A, Baysal T. Kırmızı Biber Salçasının Dondurularak Saklanması Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1990;15(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/