BibTex RIS Cite

Dietetic and Therapeutic Properties of Milk and Milk Products (in Turkish)

Year 1990, Volume: 15 Issue: 5, - , 01.10.1990

Abstract

Dünyamız insanının 400-500 milyonunun aç, 900 milyon çocuğun ise yetersiz beslenme nedeniyle sağlıklarının tehlikede olduğu bilinmektedir (Hansen, 1975; Hoffmann ve Legel, 1984). Global olarak gıda maddelerindeki artışın (%2.2) nüfus artışına (%1.8) oranla daha fazla olmasına karşın aç ve yetersiz beslenenlerin sayısında bir azalmanın görülmemesinde (Münch, 1984), aynı zamanda gıda maddelerinde üretimden tüketime kadar olan aşamalarda %55.3’e varan oranlarda bozulmaların tesbit edilmiş olması (Kröber, 1984) bir neden olabilir. O halde açlıkla mücadelede ürünün rantabl olarak değerlendirilmesi yanında mevcut kaynaklardan da en bilinçli bir şekilde yararlanılması esas olmalıdır.  

Süt ve Ürünlerinin Diyetik ve Terapatik Özellikleri

Year 1990, Volume: 15 Issue: 5, - , 01.10.1990

Abstract

Dünyamız insanının 400-500 milyonunun aç, 900 milyon çocuğun ise yetersiz beslenme nedeniyle sağlıklarının tehlikede olduğu bilinmektedir (Hansen, 1975; Hoffmann ve Legel, 1984). Global olarak gıda maddelerindeki artışın (%2.2) nüfus artışına (%1.8) oranla daha fazla olmasına karşın aç ve yetersiz beslenenlerin sayısında bir azalmanın görülmemesinde (Münch, 1984), aynı zamanda gıda maddelerinde üretimden tüketime kadar olan aşamalarda %55.3’e varan oranlarda bozulmaların tesbit edilmiş olması (Kröber, 1984) bir neden olabilir. O halde açlıkla mücadelede ürünün rantabl olarak değerlendirilmesi yanında mevcut kaynaklardan da en bilinçli bir şekilde yararlanılması esas olmalıdır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Gülderen Oysun This is me

Publication Date October 1, 1990
Published in Issue Year 1990 Volume: 15 Issue: 5

Cite

APA Oysun, G. . (1990). Süt ve Ürünlerinin Diyetik ve Terapatik Özellikleri. Gıda, 15(5).
AMA Oysun G. Süt ve Ürünlerinin Diyetik ve Terapatik Özellikleri. The Journal of Food. October 1990;15(5).
Chicago Oysun, Gülderen. “Süt Ve Ürünlerinin Diyetik Ve Terapatik Özellikleri”. Gıda 15, no. 5 (October 1990).
EndNote Oysun G (October 1, 1990) Süt ve Ürünlerinin Diyetik ve Terapatik Özellikleri. Gıda 15 5
IEEE G. . Oysun, “Süt ve Ürünlerinin Diyetik ve Terapatik Özellikleri”, The Journal of Food, vol. 15, no. 5, 1990.
ISNAD Oysun, Gülderen. “Süt Ve Ürünlerinin Diyetik Ve Terapatik Özellikleri”. Gıda 15/5 (October 1990).
JAMA Oysun G. Süt ve Ürünlerinin Diyetik ve Terapatik Özellikleri. The Journal of Food. 1990;15.
MLA Oysun, Gülderen. “Süt Ve Ürünlerinin Diyetik Ve Terapatik Özellikleri”. Gıda, vol. 15, no. 5, 1990.
Vancouver Oysun G. Süt ve Ürünlerinin Diyetik ve Terapatik Özellikleri. The Journal of Food. 1990;15(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/