BibTex RIS Cite

Production, Composition and Ripening of Yozgat Çanak Cheese (Turkish with English Abstract)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 4, - , 01.08.1984

Abstract

In this research 12 Yozgat Çanak cheese samples which were gathered from the around of Yozgat province villages were examined. As a result the following average values were obtained: water 28.51%, dry-matter 51.49%, butter fat 13.56%, non-fat dry-matter 37.92%, protein 26.61%, total nitrogen 4.16%, water-soluble nitrogen 0.98%, acidity 1.62%, butterfat in dry-matter 25.54%, salt in dry-matter 11.92, water in low-fat cheese 56.04%.

Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi ve Olgunlaştırılması

Year 1984, Volume: 9 Issue: 4, - , 01.08.1984

Abstract

Bu çalışmada Yozgat ili ve çevresinden alınan 12 adet Çanak peyniri örneği incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre bu peynir çeşidinde saptanan ortalama değerler; kurumadde %51.49, yağ %13.56, yağsız kurumadde %37.92, protein %26.61, bütün kül %6.68, tuz %6.10, saf kül %0.57, bütün azot %4.16, suda eriyen azot %0.98, asitlik %1.62, kurumadde de yağ %25.54, kurumaddede tuz %11.92, yağsız peynirde su %56.04 olmuştur.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nurhan Akyüz This is me

Songül Gülümser This is me

Publication Date August 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 4

Cite

APA Akyüz, N. ., & Gülümser, S. . (1984). Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi ve Olgunlaştırılması. Gıda, 9(4).
AMA Akyüz N, Gülümser S. Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi ve Olgunlaştırılması. The Journal of Food. August 1984;9(4).
Chicago Akyüz, Nurhan, and Songül Gülümser. “Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi Ve Olgunlaştırılması”. Gıda 9, no. 4 (August 1984).
EndNote Akyüz N, Gülümser S (August 1, 1984) Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi ve Olgunlaştırılması. Gıda 9 4
IEEE N. . Akyüz and S. . Gülümser, “Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi ve Olgunlaştırılması”, The Journal of Food, vol. 9, no. 4, 1984.
ISNAD Akyüz, Nurhan - Gülümser, Songül. “Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi Ve Olgunlaştırılması”. Gıda 9/4 (August 1984).
JAMA Akyüz N, Gülümser S. Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi ve Olgunlaştırılması. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Akyüz, Nurhan and Songül Gülümser. “Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi Ve Olgunlaştırılması”. Gıda, vol. 9, no. 4, 1984.
Vancouver Akyüz N, Gülümser S. Yozgat Çanak Peynirinin Yapılışı Bileşimi ve Olgunlaştırılması. The Journal of Food. 1984;9(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/