BibTex RIS Cite

Supercritical Fluid Processing of Food and Biomaterials: II. Crystallization, Extrusion, Microbial Inactivation (Turkish with English Abstract)

Year 2001, Volume: 26 Issue: 1, - , 01.02.2001

Abstract

Supercritical fluid processing of food and biomaterials is an important tool in obtaining high value products. Besides extraction, fractionation, and reaction, valuable products are obtained by crystallization, extrusion as well as microbial inactivation. This review includes the recent developments, potential applications and future needs. 

Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon

Year 2001, Volume: 26 Issue: 1, - , 01.02.2001

Abstract

Gıdaların ve biyolojik maddelerin süperkritik akışkanlar ile işlenmesi, fonksiyonel ve yüksek değerli ürünler elde edilmesi için önem­li bir araçtır. Ekstraksiyon, fraksiyonasyon ve reaksiyonun yanı sıra, kristalizasyon ve ekstrüzyon ile değerli ürünler elde edilebilmekte, mikrobiyal inaktivasyon yapılabilmektedir. Bu derleme, son gelişmeleri, potansiyel uygulamaları ve araştırma gereksinimlerini içermektedir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Meryem Esra Yener This is me

Publication Date February 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 26 Issue: 1

Cite

APA Yener, M. E. . (2001). Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon. Gıda, 26(1).
AMA Yener ME. Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon. The Journal of Food. February 2001;26(1).
Chicago Yener, Meryem Esra. “Gıdaların Ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon”. Gıda 26, no. 1 (February 2001).
EndNote Yener ME (February 1, 2001) Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon. Gıda 26 1
IEEE M. E. . Yener, “Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon”, The Journal of Food, vol. 26, no. 1, 2001.
ISNAD Yener, Meryem Esra. “Gıdaların Ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon”. Gıda 26/1 (February 2001).
JAMA Yener ME. Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon. The Journal of Food. 2001;26.
MLA Yener, Meryem Esra. “Gıdaların Ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon”. Gıda, vol. 26, no. 1, 2001.
Vancouver Yener ME. Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon. The Journal of Food. 2001;26(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/