Loading [MathJax]/jax/input/TeX/config.js
BibTex RIS Cite

A Research on the Amount of Lactic Acid Produced by Lactobacillus bulgaricus in Synthetic Nutritious Medium Prepared by Whey Powder (Turkish with English Abstract)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 1, - , 01.02.1991

Abstract

Six different synthetic medium were prepared from whey powder. The amount of lactic acid production by twelve of L. bulgaricus strains in these mediums have been estimated. Amount of lactic acid production in the mediums with additional compounds were higher than the amount calculated in the mediums with out additional any compounds. Also, strains have been varied in their activity.

Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine bir Araştırma

Year 1991, Volume: 16 Issue: 1, - , 01.02.1991

Abstract

Peyniraltı suyu tozundan altı farklı sentetik besi ortamı hazırlanmıştır. Bu besi ortamlarında 12 adet L. bulgaricus suşunun oluşturduğu laktik asit miktarları tespit edilmiştir. Katkılı besi ortamlarında oluşan laktik asit miktarları, katkısız besi ortamları ile kıyaslandığında daha fazla bulunmuştur. 12 adet L. bulgaricus suşu arasında en fazla laktik asit üretenlerin L. bulgaricus B1, L. bulgaricus B4 ve L. bulgaricus B11 suşları olduğu görülmüştür.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Yavuz Beyatlı This is me

Şener Tulumoğlu This is me

Publication Date February 1, 1991
Published in Issue Year 1991 Volume: 16 Issue: 1

Cite

APA Beyatlı, Y. ., & Tulumoğlu, Ş. . (1991). Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine bir Araştırma. Gıda, 16(1).
AMA Beyatlı Y, Tulumoğlu Ş. Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. February 1991;16(1).
Chicago Beyatlı, Yavuz, and Şener Tulumoğlu. “Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus Bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16, no. 1 (February 1991).
EndNote Beyatlı Y, Tulumoğlu Ş (February 1, 1991) Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine bir Araştırma. Gıda 16 1
IEEE Y. . Beyatlı and Ş. . Tulumoğlu, “Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 16, no. 1, 1991.
ISNAD Beyatlı, Yavuz - Tulumoğlu, Şener. “Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus Bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16/1 (February 1991).
JAMA Beyatlı Y, Tulumoğlu Ş. Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1991;16.
MLA Beyatlı, Yavuz and Şener Tulumoğlu. “Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus Bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 16, no. 1, 1991.
Vancouver Beyatlı Y, Tulumoğlu Ş. Peyniraltı Suyu Tozundan Hazırlanan Sentetik Besi Ortamında Lactobacillus bulgaricus Suşlarının Oluşturduğu Laktik Asit Miktarı Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1991;16(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/