BibTex RIS Cite

A Research on some Physical and Chemical Properties of Black Cumin (Turkish with English Abstract)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 6, - , 01.12.1984

Abstract

In this research, 5 black cumin samples collected from different grocers have been analyzed. The moisture content have been found as average 3.94%, min. 3.29%, max. 4.46%. The average foreign matter is 1.82%, min. 1.2%, max. 3.0%. The total ash is averaged 5.13%, min. 4.35%, and max. 4.64%. And HCl-unsoluble material is averaged 1.23%, min. 0.21%, and max. 1.78%.   

Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma

Year 1984, Volume: 9 Issue: 6, - , 01.12.1984

Abstract

Çörekotu’nun standardını hazırlamada yardımcı olması amacıyla bir ön çalışma yapılmıştır. Bu çalışmada, 5 adet çörekotu kullanılmıştır. Örnekler, toptan satış yapan farklı yerlerden alınmıştır. Bu çalışmada, çörekotunun ortalama rutubeti %3.94, en az %3.29, en çok %4.46; yabancı madde miktarı ortalama %1.82, en az %1.2 ve en çok %3.0 olarak bulunmuştur. Toplam kül miktarı ortalama %5.13 en az %4.35, en çok %6.46; ayrıca HCl’de erimeyen kül miktarı da ortalama %1.23, en az %0.24, en çok %1.78 olarak bulunmuştur.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Fikri Başoğlu This is me

Ali Bayrak This is me

Publication Date December 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 6

Cite

APA Başoğlu, F. ., & Bayrak, A. . (1984). Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 9(6).
AMA Başoğlu F, Bayrak A. Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. December 1984;9(6).
Chicago Başoğlu, Fikri, and Ali Bayrak. “Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 9, no. 6 (December 1984).
EndNote Başoğlu F, Bayrak A (December 1, 1984) Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda 9 6
IEEE F. . Başoğlu and A. . Bayrak, “Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 9, no. 6, 1984.
ISNAD Başoğlu, Fikri - Bayrak, Ali. “Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 9/6 (December 1984).
JAMA Başoğlu F, Bayrak A. Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Başoğlu, Fikri and Ali Bayrak. “Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, vol. 9, no. 6, 1984.
Vancouver Başoğlu F, Bayrak A. Çörekotu (Çörek Otu)’nun Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. The Journal of Food. 1984;9(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/