BibTex RIS Cite

The Quality Changes in Blanched and Unblanched Frozen Vegetables (Turkish with English Abstract)

Year 1984, Volume: 9 Issue: 6, - , 01.12.1984

Abstract

Unblanched and blanched vegetables (green beans, squash, leeks, spinach, pepper, cabbage, cauliflower, onion and carrots) were stored at –18 oC for nine months. Dry matter, pH, peroxidase, ascorbic acid, total chlorophyll, texture and sensory evaluations were occurred in unblanched green beans, squash, spinach, pepper, cabbage and cauliflower samples. Therefore blanching process before freezing is necessary for these vegetables. However, the chemical and organoleptic properties of unblanched onions were better protected during storage. Unblanched carrots and leeks can be stored at –18 oC for six and nine months respectively.

Haşlanarak ve Haşlanmadan Dondurulan Bazı Sebzelerdeki Kalite Değişimleri

Year 1984, Volume: 9 Issue: 6, - , 01.12.1984

Abstract

Bu çalışmada haşlanmadan ve haşlandıktan sonra dondurulan bazı sebze çeşitlerinin (taze fasulye, kabak, pırasa, ıspanak, biber, lahana, karnabahar, soğan ve havuç) dondurulduktan sonra dokuz ay –18 oC’de depolanması sırasındaki fiziksel, kimyasal ve duyusal değişmeleri incelenmiştir. Bu amaçla, örneklerin üçer ay aralıklarla kuru madde, peroksidaz, askorbik asit, klorofil miktarlarıyla pH değerleri saptanmış ve renk ve tad-aroma özellikleri değerlendirilmiştir. Haşlanmadan dondurulan fasulye, kabak, biber, lahana, karnabaharda depolama sırasında istenmeyen tad-aroma oluşması, renk değişmesi ve askorbik asit kaybı bu sebzelerin dondurulmadan önce haşlanması gerekliliğini ortaya koymuştur. Buna karşılık haşlanmadan dondurulan soğanın özellikleri depolama süresince daha iyi korunmuştur. Haşlanmadan dondurulan havucun altı, pırasanın ise dokuz ay –18 oC’de depolanabileceği saptanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nezih Müftügil This is me

Vural Yiğit This is me

Publication Date December 1, 1984
Published in Issue Year 1984 Volume: 9 Issue: 6

Cite

APA Müftügil, N. ., & Yiğit, V. . (1984). Haşlanarak ve Haşlanmadan Dondurulan Bazı Sebzelerdeki Kalite Değişimleri. Gıda, 9(6).
AMA Müftügil N, Yiğit V. Haşlanarak ve Haşlanmadan Dondurulan Bazı Sebzelerdeki Kalite Değişimleri. The Journal of Food. December 1984;9(6).
Chicago Müftügil, Nezih, and Vural Yiğit. “Haşlanarak Ve Haşlanmadan Dondurulan Bazı Sebzelerdeki Kalite Değişimleri”. Gıda 9, no. 6 (December 1984).
EndNote Müftügil N, Yiğit V (December 1, 1984) Haşlanarak ve Haşlanmadan Dondurulan Bazı Sebzelerdeki Kalite Değişimleri. Gıda 9 6
IEEE N. . Müftügil and V. . Yiğit, “Haşlanarak ve Haşlanmadan Dondurulan Bazı Sebzelerdeki Kalite Değişimleri”, The Journal of Food, vol. 9, no. 6, 1984.
ISNAD Müftügil, Nezih - Yiğit, Vural. “Haşlanarak Ve Haşlanmadan Dondurulan Bazı Sebzelerdeki Kalite Değişimleri”. Gıda 9/6 (December 1984).
JAMA Müftügil N, Yiğit V. Haşlanarak ve Haşlanmadan Dondurulan Bazı Sebzelerdeki Kalite Değişimleri. The Journal of Food. 1984;9.
MLA Müftügil, Nezih and Vural Yiğit. “Haşlanarak Ve Haşlanmadan Dondurulan Bazı Sebzelerdeki Kalite Değişimleri”. Gıda, vol. 9, no. 6, 1984.
Vancouver Müftügil N, Yiğit V. Haşlanarak ve Haşlanmadan Dondurulan Bazı Sebzelerdeki Kalite Değişimleri. The Journal of Food. 1984;9(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/