BibTex RIS Cite

Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce)

Year 2001, Volume: 26 Issue: 2, - , 01.04.2001

Abstract

Önsoğutma üzümlerin hasat edildikleri zamanki sıcaklıkların mümkün olduğu kadar kısa süre İçerisinde muhafaza edilecekleri sı­caklığa düşürülmesidir. Üzümlerin önsoğutmaya tabi tutulmalarının en önemli sebebi su kaybını minimum düzeye indirmektir. Bu ise fiziksel bir faktör olan üzümlerin muhafaza edildiği ortam havasının evaporasyon potansiyeline bağlıdır. Bu makalede üzümlerde kullanılan önsoğutmanın önemi, önsoğutmanın oranı ve önsoğutma yöntemleri açıklanmıştır.

Importance of Pre-Cooling on the Storage of Table Grapes (in English)

Year 2001, Volume: 26 Issue: 2, - , 01.04.2001

Abstract

Pre-cooling is the rapid removal of field heat of the grapes until the temperature of the grapes is reduced to the optimum stage or handling temperature. The most important reason to cool the grapes promptly is to minimize water loss. This is strictly a physical factor related to the evaporative potential of the surrounding air. In this article, importance of the pre-cooling of table grapes, pre-cooling rate and pre-cooling methods used in table grapes are given. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Gökhan Söylemezoğlu This is me

Publication Date April 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 26 Issue: 2

Cite

APA Söylemezoğlu, G. . (2001). Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce). Gıda, 26(2).
AMA Söylemezoğlu G. Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce). The Journal of Food. April 2001;26(2).
Chicago Söylemezoğlu, Gökhan. “Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce)”. Gıda 26, no. 2 (April 2001).
EndNote Söylemezoğlu G (April 1, 2001) Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce). Gıda 26 2
IEEE G. . Söylemezoğlu, “Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 26, no. 2, 2001.
ISNAD Söylemezoğlu, Gökhan. “Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce)”. Gıda 26/2 (April 2001).
JAMA Söylemezoğlu G. Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce). The Journal of Food. 2001;26.
MLA Söylemezoğlu, Gökhan. “Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce)”. Gıda, vol. 26, no. 2, 2001.
Vancouver Söylemezoğlu G. Sofralık Üzümlerinin Muhafazasında Önsoğutmanın Önemi (İngilizce). The Journal of Food. 2001;26(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/