BibTex RIS Cite

Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri

Year 1985, Volume: 10 Issue: 1, - , 01.02.1985

Abstract

Enzim, sözlük anlamı ile canlı bitkisel ve hayvansal hücrelerde biyolojik olayların kimyasal reaksiyonlarını katalize eden kompleks organik substanslar (maddeler) dir. Diğer bir deyişle hücre içindeki maddelerin değişimleri, parçalanmaları ve biyosentezleri; biyolojik katalizatör olan enzimler tarafından sağlanır. Yaşam için büyük önem taşıyan her bir metabolitin bir başka metabolite dönüşmesinden spesifik (özel) bir enzim sorumludur. Enzimler, proteinlerden meydana gelmiş olup katalizatörlerin fonksiyonlarını yerine getirirler.

Enzymes, Microbiological Enzyme Production and Rennin in this Technology (in Turkish)

Year 1985, Volume: 10 Issue: 1, - , 01.02.1985

Abstract

Enzim, sözlük anlamı ile canlı bitkisel ve hayvansal hücrelerde biyolojik olayların kimyasal reaksiyonlarını katalize eden kompleks organik substanslar (maddeler) dir. Diğer bir deyişle hücre içindeki maddelerin değişimleri, parçalanmaları ve biyosentezleri; biyolojik katalizatör olan enzimler tarafından sağlanır. Yaşam için büyük önem taşıyan her bir metabolitin bir başka metabolite dönüşmesinden spesifik (özel) bir enzim sorumludur. Enzimler, proteinlerden meydana gelmiş olup katalizatörlerin fonksiyonlarını yerine getirirler.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Şeminur Topal This is me

Publication Date February 1, 1985
Published in Issue Year 1985 Volume: 10 Issue: 1

Cite

APA Topal, Ş. . (1985). Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri. Gıda, 10(1).
AMA Topal Ş. Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri. The Journal of Food. February 1985;10(1).
Chicago Topal, Şeminur. “Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi Ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri”. Gıda 10, no. 1 (February 1985).
EndNote Topal Ş (February 1, 1985) Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri. Gıda 10 1
IEEE Ş. . Topal, “Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri”, The Journal of Food, vol. 10, no. 1, 1985.
ISNAD Topal, Şeminur. “Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi Ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri”. Gıda 10/1 (February 1985).
JAMA Topal Ş. Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri. The Journal of Food. 1985;10.
MLA Topal, Şeminur. “Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi Ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri”. Gıda, vol. 10, no. 1, 1985.
Vancouver Topal Ş. Enzimler, Mikrobiyolojik Yolla Enzim Üretimi ve Bu Teknolojide Rennin’nin Yeri. The Journal of Food. 1985;10(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/