A Study on the Application of the Short-Time Dough Processes with the Different Norms on the White Pan-Bread Production (Turkish with English Abstract)
The purpose of this study is to search the short-time process with has the highest consumption in many western countries, especially in the USA and to compare the quality of this bread with the bread produced by using the indirect methods.
Bu çalışmada amaç, Amerika Birleşik Devletleri ve birçok batılı ülkede en yüksek tüketim hacmine sahi olan beyaz tava ekmeği üretiminde, farklı sıcaklık normlarıyla uygulanan Kısa Süreli Hamur İşleme Metodunu (KSMH) kullanmak ve bu metotla üretilen ekmekleri, indirekt (sponge) metot ile üretilen ekmeklerle kalite yönünden karşılaştırmaktır.
Ertuğay, Z. ., Elgün, A. ., Kotancılar, G. ., Aydın, F. . (1991). Farklı Normlarla Uygulanan Kısa Süreli Hamur İşleme Metotlarının Beyaz Tava Ekmeği Üretiminde Kullanım İmkanları Üzerine Araştırma. Gıda, 16(2).
AMA
Ertuğay Z, Elgün A, Kotancılar G, Aydın F. Farklı Normlarla Uygulanan Kısa Süreli Hamur İşleme Metotlarının Beyaz Tava Ekmeği Üretiminde Kullanım İmkanları Üzerine Araştırma. The Journal of Food. April 1991;16(2).
Chicago
Ertuğay, Zeki, Adem Elgün, Gürbüz Kotancılar, and Ferid Aydın. “Farklı Normlarla Uygulanan Kısa Süreli Hamur İşleme Metotlarının Beyaz Tava Ekmeği Üretiminde Kullanım İmkanları Üzerine Araştırma”. Gıda 16, no. 2 (April 1991).
EndNote
Ertuğay Z, Elgün A, Kotancılar G, Aydın F (April 1, 1991) Farklı Normlarla Uygulanan Kısa Süreli Hamur İşleme Metotlarının Beyaz Tava Ekmeği Üretiminde Kullanım İmkanları Üzerine Araştırma. Gıda 16 2
IEEE
Z. . Ertuğay, A. . Elgün, G. . Kotancılar, and F. . Aydın, “Farklı Normlarla Uygulanan Kısa Süreli Hamur İşleme Metotlarının Beyaz Tava Ekmeği Üretiminde Kullanım İmkanları Üzerine Araştırma”, The Journal of Food, vol. 16, no. 2, 1991.
ISNAD
Ertuğay, Zeki et al. “Farklı Normlarla Uygulanan Kısa Süreli Hamur İşleme Metotlarının Beyaz Tava Ekmeği Üretiminde Kullanım İmkanları Üzerine Araştırma”. Gıda 16/2 (April 1991).
JAMA
Ertuğay Z, Elgün A, Kotancılar G, Aydın F. Farklı Normlarla Uygulanan Kısa Süreli Hamur İşleme Metotlarının Beyaz Tava Ekmeği Üretiminde Kullanım İmkanları Üzerine Araştırma. The Journal of Food. 1991;16.
MLA
Ertuğay, Zeki et al. “Farklı Normlarla Uygulanan Kısa Süreli Hamur İşleme Metotlarının Beyaz Tava Ekmeği Üretiminde Kullanım İmkanları Üzerine Araştırma”. Gıda, vol. 16, no. 2, 1991.
Vancouver
Ertuğay Z, Elgün A, Kotancılar G, Aydın F. Farklı Normlarla Uygulanan Kısa Süreli Hamur İşleme Metotlarının Beyaz Tava Ekmeği Üretiminde Kullanım İmkanları Üzerine Araştırma. The Journal of Food. 1991;16(2).