BibTex RIS Cite

Kahramanmaraş'ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar

Year 2001, Volume: 26 Issue: 3, - , 01.06.2001

Abstract

Bu çalışmada, Kahramanmaraş İlinde satışa sunulan pastörize sütten yapılmış beyaz peynirlerde Streptococcus faecalis varlığı incelendi. Bu amaç için 22 adet beyaz peynir örneği incelendi. Araştırma sonucunda beyaz peynir örneklerinin tamamında Streptococcus faecalis (%100) tespit edildi. Bu yönüyle peynir örneklerinin hijyenik karakterlerinin iyi olmadığı belirlendi.

Presence of Streptococcus faecalis in the White Cheese Sold in Kahramanmaraş (Turkish with English Abstract)

Year 2001, Volume: 26 Issue: 3, - , 01.06.2001

Abstract

In this study the presence of Streptococcus faecalis in the white cheeses made from pasteurize milk sold in Kahramanmaraş were examined. For this purpose, 22 cheese samples were taken. At the end of this study, all of the samples have Streptococcus faecalis (100%). It was concluded that the examined white cheese samples were inadequate from in reads of hygienic quality by Streptococcus faecalis.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Özlem Turgay Erdoğrul This is me

Metin Dığak This is me

Publication Date June 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 26 Issue: 3

Cite

APA Erdoğrul, Ö. T. ., & Dığak, M. . (2001). Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar. Gıda, 26(3).
AMA Erdoğrul ÖT, Dığak M. Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar. The Journal of Food. June 2001;26(3).
Chicago Erdoğrul, Özlem Turgay, and Metin Dığak. “Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus Faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar”. Gıda 26, no. 3 (June 2001).
EndNote Erdoğrul ÖT, Dığak M (June 1, 2001) Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar. Gıda 26 3
IEEE Ö. T. . Erdoğrul and M. . Dığak, “Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar”, The Journal of Food, vol. 26, no. 3, 2001.
ISNAD Erdoğrul, Özlem Turgay - Dığak, Metin. “Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus Faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar”. Gıda 26/3 (June 2001).
JAMA Erdoğrul ÖT, Dığak M. Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar. The Journal of Food. 2001;26.
MLA Erdoğrul, Özlem Turgay and Metin Dığak. “Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus Faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar”. Gıda, vol. 26, no. 3, 2001.
Vancouver Erdoğrul ÖT, Dığak M. Kahramanmaraş’ta Satışa Sunulan Beyaz Peynirlerde Streptococcus faecalis Varlığı Üzerine Araştırmalar. The Journal of Food. 2001;26(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/