BibTex RIS Cite

Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri

Year 2001, Volume: 26 Issue: 3, - , 01.06.2001

Abstract

Bu çalışmada ülkemizde kaliteli kırmızı şarap üretiminde kullanılan Boğazkere, Öküzgözü ve Kalecik karası üzüm çeşitlerinden 1998 ve 1999 yıllarında üretilen kırmızı şarapların RP-HPLC ve spektroflorometri teknikleri yardımıyla amino asit profilleri çıkarılmış ve örnekler birbirleriyle amino asit içerikleri bakımından karşılaştırılmıştır. Elde olunan sonuçlar, çeşit, yıl ve yöre farklılıklarının amino asit içeriği üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir.  

Amino Acid Content of some Turkish Red Wines (Turkish with English Abstract)

Year 2001, Volume: 26 Issue: 3, - , 01.06.2001

Abstract

In this research amino acid content of quality varietals Turkish red wines such as Boğazkere, Öküzgözü and Kalecik karası from the 1998 and 1999 harvested period were determined by using RP-HPLC and spectrofluorometric techniques. According to the results were obtained, the years of production the area of vineyards and the role of grapes varieties are significantly important on the amino acids profiles. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

R. Ertan Anlı This is me

Publication Date June 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 26 Issue: 3

Cite

APA Anlı, R. E. . (2001). Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri. Gıda, 26(3).
AMA Anlı RE. Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri. The Journal of Food. June 2001;26(3).
Chicago Anlı, R. Ertan. “Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri”. Gıda 26, no. 3 (June 2001).
EndNote Anlı RE (June 1, 2001) Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri. Gıda 26 3
IEEE R. E. . Anlı, “Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri”, The Journal of Food, vol. 26, no. 3, 2001.
ISNAD Anlı, R. Ertan. “Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri”. Gıda 26/3 (June 2001).
JAMA Anlı RE. Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri. The Journal of Food. 2001;26.
MLA Anlı, R. Ertan. “Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri”. Gıda, vol. 26, no. 3, 2001.
Vancouver Anlı RE. Bazı Türk Kırmızı Şaraplarının Amino Asit İçerikleri. The Journal of Food. 2001;26(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/