BibTex RIS Cite

Microbial Enzymes Used in Nutrition Industry (in Turkish)

Year 1985, Volume: 10 Issue: 2, - , 01.04.1985

Abstract

Çok eski tarihlerden beri insanoğlu, tarımsal ürünlerden değişik besin maddelerinin yapımı için bilinçli olmaksızın mikroorganizmalardan faydalanmış, daha ilk çağlardan mayalanma olayı yardımı ile ekmek, peynir, kımız ve şarap gibi besinler üretmiştir. Bu ve benzeri olaylarda rol oynayan etmenlerin mikroorganizmalar ve içerdikleri ya da salgıladıkları enzimler olduğu ancak, son yüzyıllarda yapılan çalışmalar sonucu anlaşılmıştır.   

Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler

Year 1985, Volume: 10 Issue: 2, - , 01.04.1985

Abstract

Çok eski tarihlerden beri insanoğlu, tarımsal ürünlerden değişik besin maddelerinin yapımı için bilinçli olmaksızın mikroorganizmalardan faydalanmış, daha ilk çağlardan mayalanma olayı yardımı ile ekmek, peynir, kımız ve şarap gibi besinler üretmiştir. Bu ve benzeri olaylarda rol oynayan etmenlerin mikroorganizmalar ve içerdikleri ya da salgıladıkları enzimler olduğu ancak, son yüzyıllarda yapılan çalışmalar sonucu anlaşılmıştır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Abdurrahman Arslan This is me

Yılmaz Sekin This is me

Publication Date April 1, 1985
Published in Issue Year 1985 Volume: 10 Issue: 2

Cite

APA Arslan, A. ., & Sekin, Y. . (1985). Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler. Gıda, 10(2).
AMA Arslan A, Sekin Y. Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler. The Journal of Food. April 1985;10(2).
Chicago Arslan, Abdurrahman, and Yılmaz Sekin. “Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler”. Gıda 10, no. 2 (April 1985).
EndNote Arslan A, Sekin Y (April 1, 1985) Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler. Gıda 10 2
IEEE A. . Arslan and Y. . Sekin, “Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler”, The Journal of Food, vol. 10, no. 2, 1985.
ISNAD Arslan, Abdurrahman - Sekin, Yılmaz. “Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler”. Gıda 10/2 (April 1985).
JAMA Arslan A, Sekin Y. Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler. The Journal of Food. 1985;10.
MLA Arslan, Abdurrahman and Yılmaz Sekin. “Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler”. Gıda, vol. 10, no. 2, 1985.
Vancouver Arslan A, Sekin Y. Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler. The Journal of Food. 1985;10(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/