Six packets dried fig were bought in İzmir market and researched some special properties according to Turkey Standard 541. Dry material were found %70-75, acids (citric) %0.22-0.33 invert sugar %55.2-87.6, saccharose %4.1-17.9 and Total sugar %69.5-91.3. The insects number are normal according to Turkey Standard 542.
İzmir piyasalarında paketli 4 ve büyük tahta kasa içinde satılan 2 firmaya ait kuru incirlerin teknolojik özellikleri açısından T.S. 541’e uyum gösterip göstermediği araştırılmıştır. Örneklerin fiziksel ve kimyasal analizleri standartta verilen yöntemlere göre yapılmış ve böcek aranmasında T.S. 542’de verilen yöntem uygulanmıştır. Böceklerin tanımlanmalarında dış satımcı bir kuruluştan sağlanan örnek preparatlardan yararlanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre sadece 1 örneğin T.S. 541’e uyum sağlamadığı saptanılmıştır.
İlikcik, O. ., & Yurdagel, Ü. . (1985). İzmir Piyasalarında Satılan Paket Kuru İncirlerin Teknolojik Özelliklerinin Araştırılması. Gıda, 10(2).
AMA
İlikcik O, Yurdagel Ü. İzmir Piyasalarında Satılan Paket Kuru İncirlerin Teknolojik Özelliklerinin Araştırılması. The Journal of Food. April 1985;10(2).
Chicago
İlikcik, Orhan, and Ünal Yurdagel. “İzmir Piyasalarında Satılan Paket Kuru İncirlerin Teknolojik Özelliklerinin Araştırılması”. Gıda 10, no. 2 (April 1985).
EndNote
İlikcik O, Yurdagel Ü (April 1, 1985) İzmir Piyasalarında Satılan Paket Kuru İncirlerin Teknolojik Özelliklerinin Araştırılması. Gıda 10 2
IEEE
O. . İlikcik and Ü. . Yurdagel, “İzmir Piyasalarında Satılan Paket Kuru İncirlerin Teknolojik Özelliklerinin Araştırılması”, The Journal of Food, vol. 10, no. 2, 1985.
ISNAD
İlikcik, Orhan - Yurdagel, Ünal. “İzmir Piyasalarında Satılan Paket Kuru İncirlerin Teknolojik Özelliklerinin Araştırılması”. Gıda 10/2 (April 1985).
JAMA
İlikcik O, Yurdagel Ü. İzmir Piyasalarında Satılan Paket Kuru İncirlerin Teknolojik Özelliklerinin Araştırılması. The Journal of Food. 1985;10.
MLA
İlikcik, Orhan and Ünal Yurdagel. “İzmir Piyasalarında Satılan Paket Kuru İncirlerin Teknolojik Özelliklerinin Araştırılması”. Gıda, vol. 10, no. 2, 1985.
Vancouver
İlikcik O, Yurdagel Ü. İzmir Piyasalarında Satılan Paket Kuru İncirlerin Teknolojik Özelliklerinin Araştırılması. The Journal of Food. 1985;10(2).