BibTex RIS Cite

Haşlama İşleminin Sebzelerin Donma Noktaları ve Donma Süreleri Üzerindeki Etkisi

Year 1985, Volume: 10 Issue: 2, - , 01.04.1985

Abstract

Bu çalışmada taze ve haşlanmış bakla, karnabahar ve havucun donma noktaları ölçülmüştür. Farklı sıcaklıktaki su içinde değişik sürelerde haşlanan sebzelerin donma noktalarının yükseldiği görülmüştür. Donma noktalarındaki yükselme haşlama süresi uzadıkça artmıştır. Ayrıca taze ve haşlanmış karnabahar ve havuç örneklerinin donma süreleri ölçülmüş ve haşlanmış örneklerin donma sürelerinin daha kısa olduğu saptanmıştır. Haşlanmış sebzelerdeki donma noktası yükselmesi ve donma süresi kısalmasının haşlama sırasında sebzelerde azalan çözülebilen madde miktarı ile ilgili olduğu anlaşılmıştır.

The Effects of Blanching on the Freezing Point and Freezing Rate of Some Vegetables (Turkish with English Abstract)

Year 1985, Volume: 10 Issue: 2, - , 01.04.1985

Abstract

In this study the freezing points of raw and blanched broad beans, cauliflower florets and carrots were determined. Blanching process increased the freezing point but decreased the freezing time of the vegetables. Freezing point of vegetables is dependent on the molar concentration of soluble compounds in the cells. Therefore, due to leaching of soluble compounds during blanching, the freezing points of the vegetables were increased. Blanched vegetables with higher freezing points had shorter freezing times than the unblanched samples.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nezih Müftügil This is me

Publication Date April 1, 1985
Published in Issue Year 1985 Volume: 10 Issue: 2

Cite

APA Müftügil, N. . (1985). Haşlama İşleminin Sebzelerin Donma Noktaları ve Donma Süreleri Üzerindeki Etkisi. Gıda, 10(2).
AMA Müftügil N. Haşlama İşleminin Sebzelerin Donma Noktaları ve Donma Süreleri Üzerindeki Etkisi. The Journal of Food. April 1985;10(2).
Chicago Müftügil, Nezih. “Haşlama İşleminin Sebzelerin Donma Noktaları Ve Donma Süreleri Üzerindeki Etkisi”. Gıda 10, no. 2 (April 1985).
EndNote Müftügil N (April 1, 1985) Haşlama İşleminin Sebzelerin Donma Noktaları ve Donma Süreleri Üzerindeki Etkisi. Gıda 10 2
IEEE N. . Müftügil, “Haşlama İşleminin Sebzelerin Donma Noktaları ve Donma Süreleri Üzerindeki Etkisi”, The Journal of Food, vol. 10, no. 2, 1985.
ISNAD Müftügil, Nezih. “Haşlama İşleminin Sebzelerin Donma Noktaları Ve Donma Süreleri Üzerindeki Etkisi”. Gıda 10/2 (April 1985).
JAMA Müftügil N. Haşlama İşleminin Sebzelerin Donma Noktaları ve Donma Süreleri Üzerindeki Etkisi. The Journal of Food. 1985;10.
MLA Müftügil, Nezih. “Haşlama İşleminin Sebzelerin Donma Noktaları Ve Donma Süreleri Üzerindeki Etkisi”. Gıda, vol. 10, no. 2, 1985.
Vancouver Müftügil N. Haşlama İşleminin Sebzelerin Donma Noktaları ve Donma Süreleri Üzerindeki Etkisi. The Journal of Food. 1985;10(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/