A rapid and simple High-Performance Liquid Chromatographic method with UV detection (HPLC-UV) has been developed for the first time to determination of natamycin in Doogh. Doogh is a refreshing drink that is made with yogurt, water, and mint. The method is based on extraction of 10 g of Doogh with 75 mL of methanol and 25 mL of distilled water. An aliquot of 20 µl of Extract after filtration injected to HPLC. This compound was detected using a Grace Smart RP C18 column (100 x 4.6 mm, 3 µm I.D.) and the mobile phase used, was acetonitril: 30mM perchloric acid (35:65) in 5 min. The flow rate was maintained at 0.5 mL/min and the analytical signal was measured at 304 nm.
Dooghiçindenatamisinbelirlenmesiiçin YüksekPerformans SıvıKromatografiyöntemi (HPLC-UV) ilebasit ve hızlı bir yöntem, ilk olarak geliştirilmiştir.Doogh İran'a özgü yoğurt, su ve nane ile yapılanserinletici biriçecektir. Yöntem, 10g Doogh örneğinin 75mLmetanol ve25 mL saf suileekstraksiyonu esasına dayanmaktadır.20μLekstrakt, filtre edildikten sonra HPLC'ye enjekte edilmiştir. Natamisin, Grace SmartRPC18kolonunda (100 x 4.6mm, 3 μmI.D.) belirlenmiştir ve mobil faz asetonitril:30 mMperklorik asittir(35:65). Süre 5 dakikadır. Akış hızı 0.5mL/dakikadır ve analiz 304 nm'de gerçekleştirilmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 2012 |
Published in Issue | Year 2012 Volume: 37 Issue: 3 |