In fruit juice production, pretreatment steps affect the filterability of juice. In this research, three different pretreatments were used to evaluate their effects during filtration which are raw juice, depectinized juice, depectinized plus clarified juice filtrations. There was an inverse relation between the filtration rate and resistance. It was observed that pretreatments decrease the resistance considerably.
Meyve suyu üretiminde, ön işlemler meyve suyunun filtre edilebilme özelliğini etkilerler. Bu araştırmada, filtrasyona etkilerini incelemek amacıyla üç farklı ön işlem yapılmıştır. Bunlar; depektinizasyon, depektinizasyon ve durultmanın birlikte yapılması ve sadece preslenmiş vişne suyunun filtrasyonudur. Filtrasyon hızı ile direnci arasında ters bir orantı vardır. Ön işlemlerin önemli ölçüde azalttığı gözlenmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 1991 |
Published in Issue | Year 1991 Volume: 16 Issue: 3 |