BibTex RIS Cite

The Mechanism of Ascorbic Acid Degradation (Turkish with English Abstract)

Year 2001, Volume: 26 Issue: 4, - , 01.08.2001

Abstract

Numerous studies have been devoted to ascorbic acid degradation. The loss of ascorbic acid itself is not the only reason of these studies. This is probably because a variety of products are formed during the degradation of ascorbic acid and these products may initiate new reactions. In this review, the mechanism of ascorbic acid degradation and the products formed during these reactions were studied.

Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması

Year 2001, Volume: 26 Issue: 4, - , 01.08.2001

Abstract

Askorbik asidin degradasyonu üzerine çok sayıda çalışma yapılmıştır. Bu çalışmaların nedeni sadece askorbik asit kaybına dayanmamaktadır. Bu kuşkusuz, askorbik asidin degradasyonu sırasında birçok bileşiğin oluşması ve bunların da yeni reaksiyonlara neden olmasından kaynaklanmaktadır. Bu derlemede, askorbik asidin degradasyon mekanizması ve bu sırada oluşan bileşikler üzerinde durulmuştur.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ayşegül Kırca This is me

Bekir Cemeroğlu This is me

Publication Date August 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 26 Issue: 4

Cite

APA Kırca, A. ., & Cemeroğlu, B. . (2001). Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması. Gıda, 26(4).
AMA Kırca A, Cemeroğlu B. Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması. The Journal of Food. August 2001;26(4).
Chicago Kırca, Ayşegül, and Bekir Cemeroğlu. “Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması”. Gıda 26, no. 4 (August 2001).
EndNote Kırca A, Cemeroğlu B (August 1, 2001) Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması. Gıda 26 4
IEEE A. . Kırca and B. . Cemeroğlu, “Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması”, The Journal of Food, vol. 26, no. 4, 2001.
ISNAD Kırca, Ayşegül - Cemeroğlu, Bekir. “Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması”. Gıda 26/4 (August 2001).
JAMA Kırca A, Cemeroğlu B. Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması. The Journal of Food. 2001;26.
MLA Kırca, Ayşegül and Bekir Cemeroğlu. “Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması”. Gıda, vol. 26, no. 4, 2001.
Vancouver Kırca A, Cemeroğlu B. Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması. The Journal of Food. 2001;26(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/