The Effect of Hydrogenation Conditions on Trans Fatty Acids Formation and Selectivity of Reaction During Cottonseed Oil Hydrogenation (Turkish with English Abstract)
In this study, the effect of temperature, hydrogen pressure and catalyst concentration on trans fatty acids content, solid fat content, melting point of cottonseed oil hydrogenated by using nickel catalyst in a pilot plant scale dead-end type reactor was investigated. Linoleic selectivity of the reaction for each hydrogenation conditions was also calculated.
Bu çalışmada, pilot ölçekli dead-end tipi bir reaktörde nikel katalizörü kullanılarak hidrojene edilen pamuk yağının trans yağ asidi içeriği, katı yağ oranı, erime noktası ve linoelik seçiciliği üzerine reaksiyon sıcaklığının, hidrojen basıncının ve katalizör konsantrasyonun etkileri incelenmiştir.
Gümüşkesen, A. S. ., & Beyaz, M. . (2001). Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri. Gıda, 26(4).
AMA
Gümüşkesen AS, Beyaz M. Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri. The Journal of Food. August 2001;26(4).
Chicago
Gümüşkesen, Aytaç Saygın, and Mehmet Beyaz. “Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu Ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri”. Gıda 26, no. 4 (August 2001).
EndNote
Gümüşkesen AS, Beyaz M (August 1, 2001) Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri. Gıda 26 4
IEEE
A. S. . Gümüşkesen and M. . Beyaz, “Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri”, The Journal of Food, vol. 26, no. 4, 2001.
ISNAD
Gümüşkesen, Aytaç Saygın - Beyaz, Mehmet. “Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu Ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri”. Gıda 26/4 (August 2001).
JAMA
Gümüşkesen AS, Beyaz M. Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri. The Journal of Food. 2001;26.
MLA
Gümüşkesen, Aytaç Saygın and Mehmet Beyaz. “Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu Ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri”. Gıda, vol. 26, no. 4, 2001.
Vancouver
Gümüşkesen AS, Beyaz M. Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri. The Journal of Food. 2001;26(4).