BibTex RIS Cite

The Effect of Hydrogenation Conditions on Trans Fatty Acids Formation and Selectivity of Reaction During Cottonseed Oil Hydrogenation (Turkish with English Abstract)

Year 2001, Volume: 26 Issue: 4, - , 01.08.2001

Abstract

In this study, the effect of temperature, hydrogen pressure and catalyst concentration on trans fatty acids content, solid fat content, melting point of cottonseed oil hydrogenated by using nickel catalyst in a pilot plant scale dead-end type reactor was investigated. Linoleic selectivity of the reaction for each hydrogenation conditions was also calculated. 

Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri

Year 2001, Volume: 26 Issue: 4, - , 01.08.2001

Abstract

Bu çalışmada, pilot ölçekli dead-end tipi bir reaktörde nikel katalizörü kullanılarak hidrojene edilen pamuk yağının trans yağ asidi içeriği, katı yağ oranı, erime noktası ve linoelik seçiciliği üzerine reaksiyon sıcaklığının, hidrojen basıncının ve katalizör konsantrasyonun etkileri incelenmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Aytaç Saygın Gümüşkesen This is me

Mehmet Beyaz This is me

Publication Date August 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 26 Issue: 4

Cite

APA Gümüşkesen, A. S. ., & Beyaz, M. . (2001). Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri. Gıda, 26(4).
AMA Gümüşkesen AS, Beyaz M. Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri. The Journal of Food. August 2001;26(4).
Chicago Gümüşkesen, Aytaç Saygın, and Mehmet Beyaz. “Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu Ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri”. Gıda 26, no. 4 (August 2001).
EndNote Gümüşkesen AS, Beyaz M (August 1, 2001) Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri. Gıda 26 4
IEEE A. S. . Gümüşkesen and M. . Beyaz, “Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri”, The Journal of Food, vol. 26, no. 4, 2001.
ISNAD Gümüşkesen, Aytaç Saygın - Beyaz, Mehmet. “Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu Ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri”. Gıda 26/4 (August 2001).
JAMA Gümüşkesen AS, Beyaz M. Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri. The Journal of Food. 2001;26.
MLA Gümüşkesen, Aytaç Saygın and Mehmet Beyaz. “Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu Ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri”. Gıda, vol. 26, no. 4, 2001.
Vancouver Gümüşkesen AS, Beyaz M. Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri. The Journal of Food. 2001;26(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/