In this study, the organoleptical acceptability of fruit punches including watermelon and pomegranate juices at various levels was determined as well as the optimum rates of mixture of these juices. In the study, the watermelon juice and pasteurized or concentrated pomegranate juices were used. According to the results obtained, the samples is which the B:A ratio was adjusted to 13:1, and the samples having 75% W/25% P and 75% P/25% W juice mixtures were most preferred by panelists.
Bu çalışmada farklı oranlarda karpuz ve nar suyu kullanılarak elde edilen meyve suyu karışımlarının laboratuvar şartlarında test edilerek, tüketiciler tarafından kabul edilebilirlik düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Yapılan duyusal değerlendirmeler sonucunda Brix: Asit oranı 13:1'e ayarlanmış örnekler daha çok beğeni kazanmıştır. Tüm örnekler içerisinde en fazla tercih edilen %75 karpuz (K)+%25 nar (N) suyu ve %75 nar (N)+%25 karpuz (K) suyu içeren örnekler olmuştur. Elde edilen bulgular ışığı altında karpuz ve nar suyunun tat ve genel izlenim bakımından iyi bir uyum sağladığı belirlenmiştir.
Hayaloğlu, İ. ., & Vardin, H. . (2001). Farklı Oranlarda Karpuz ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). Gıda, 26(4).
AMA
Hayaloğlu İ, Vardin H. Farklı Oranlarda Karpuz ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). The Journal of Food. August 2001;26(4).
Chicago
Hayaloğlu, İbrahim, and Hasan Vardin. “Farklı Oranlarda Karpuz Ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”. Gıda 26, no. 4 (August 2001).
EndNote
Hayaloğlu İ, Vardin H (August 1, 2001) Farklı Oranlarda Karpuz ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). Gıda 26 4
IEEE
İ. . Hayaloğlu and H. . Vardin, “Farklı Oranlarda Karpuz ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”, The Journal of Food, vol. 26, no. 4, 2001.
ISNAD
Hayaloğlu, İbrahim - Vardin, Hasan. “Farklı Oranlarda Karpuz Ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”. Gıda 26/4 (August 2001).
JAMA
Hayaloğlu İ, Vardin H. Farklı Oranlarda Karpuz ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). The Journal of Food. 2001;26.
MLA
Hayaloğlu, İbrahim and Hasan Vardin. “Farklı Oranlarda Karpuz Ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)”. Gıda, vol. 26, no. 4, 2001.
Vancouver
Hayaloğlu İ, Vardin H. Farklı Oranlarda Karpuz ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce). The Journal of Food. 2001;26(4).