BibTex RIS Cite

Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi

Year 2001, Volume: 26 Issue: 4, - , 01.08.2001

Abstract

Çalışmada alabalık burgerleri atmosferik havayla (kontrol), A grubu  (%5 O2+ %35 CO2 + %60 N2 ) ve B grubu (%30 CO2+ % 70 N2) şeklinde üç grup halinde paketlenmişlerdir. Tüm gruplar +4°C (±1)' de depolanmıştır. Kontrol grubunun raf ömrü 21, diğer grupların ise 35 gündür. Ancak, toplam bakteri yükünün yüksekliği nedeniyle, ürünün bu kadar uzun sürelerde tüketilmesi risklidir. Bu nedenle antimikrobiyal madde kullanılması tavsiye edilebilir.  

The Effect of Modified Atmosphere Packaging on the Shelf Life of Trout-Burgers (Turkish with English Abstract)

Year 2001, Volume: 26 Issue: 4, - , 01.08.2001

Abstract

In this study, the burgers were packaged into 3 groups, namely control (air), group A (5% O2 + 35% CO2 + 60% N2) and group B (30% CO2 + 70 % N2). The all groups were stored at +4°C (±1). The shelf life for control group was 21 days, and that of the other groups was 35 days. However, the consumption of this product is somehow risky due to high level of the TBC caused by a long period of storage and the probable bacterial load during processing. Because of that reason, the usage of the antimicrobial agents could be advisable. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Sühendan Metin This is me

Publication Date August 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 26 Issue: 4

Cite

APA Metin, S. . (2001). Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi. Gıda, 26(4).
AMA Metin S. Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi. The Journal of Food. August 2001;26(4).
Chicago Metin, Sühendan. “Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi”. Gıda 26, no. 4 (August 2001).
EndNote Metin S (August 1, 2001) Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi. Gıda 26 4
IEEE S. . Metin, “Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi”, The Journal of Food, vol. 26, no. 4, 2001.
ISNAD Metin, Sühendan. “Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi”. Gıda 26/4 (August 2001).
JAMA Metin S. Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi. The Journal of Food. 2001;26.
MLA Metin, Sühendan. “Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi”. Gıda, vol. 26, no. 4, 2001.
Vancouver Metin S. Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerinde Etkisi. The Journal of Food. 2001;26(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/