BibTex RIS Cite

The Factors Effecting Mycotoxin Formation in Foods (Turkish with English Abstract)

Year 2001, Volume: 26 Issue: 4, - , 01.08.2001

Abstract

Gıdalarda mikotoksin oluşumu için gerekli olan önemli faktörler: nem (substrat nemi, kurutmadaki hızlılık, tekrar nemlenme, nispi hava nemi), sıcaklık, mekanik zararlanma gibi fiziksel faktörler; CO2, O2,substratın kimyasal yapısı, substrata yapılan kimyasal uygulamalar ve gübreleme gibi kimyasal faktörler ve inokulum yoğunluğu, bitki dayanıklılığı, fungus streynleri arasındaki genetik farklılık gibi biyolojik faktörlerdir. Besinlerin uygun olmasının yanında fungal gelişme ve mikotoksin üretimi için gerekli olan en önemli faktörler sıcaklık ve substrat nemidir.  

Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler

Year 2001, Volume: 26 Issue: 4, - , 01.08.2001

Abstract

Gıdalarda mikotoksin oluşumu için gerekli olan önemli faktörler: nem (substrat nemi, kurutmadaki hızlılık, tekrar nemlenme, nispi hava nemi), sıcaklık, mekanik zararlanma gibi fiziksel faktörler; CO2, O2,substratın kimyasal yapısı, substrata yapılan kimyasal uygulamalar ve gübreleme gibi kimyasal faktörler ve inokulum yoğunluğu, bitki dayanıklılığı, fungus streynleri arasındaki genetik farklılık gibi biyolojik faktörlerdir. Besinlerin uygun olmasının yanında fungal gelişme ve mikotoksin üretimi için gerekli olan en önemli faktörler sıcaklık ve substrat nemidir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Kudret Erzurum This is me

Publication Date August 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 26 Issue: 4

Cite

APA Erzurum, K. . (2001). Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler. Gıda, 26(4).
AMA Erzurum K. Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler. The Journal of Food. August 2001;26(4).
Chicago Erzurum, Kudret. “Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler”. Gıda 26, no. 4 (August 2001).
EndNote Erzurum K (August 1, 2001) Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler. Gıda 26 4
IEEE K. . Erzurum, “Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler”, The Journal of Food, vol. 26, no. 4, 2001.
ISNAD Erzurum, Kudret. “Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler”. Gıda 26/4 (August 2001).
JAMA Erzurum K. Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler. The Journal of Food. 2001;26.
MLA Erzurum, Kudret. “Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler”. Gıda, vol. 26, no. 4, 2001.
Vancouver Erzurum K. Gıdalarda Mikotoksin Oluşumunu Etkileyen Faktörler. The Journal of Food. 2001;26(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/