BibTex RIS Cite

Importance of Sulphur dioxide (SO2) in Wines (in Turkish)

Year 1985, Volume: 10 Issue: 3, - , 01.06.1985

Abstract

Şarabın yapılmasında, olgunlaştırılmasında kaplarda ya da şişelerde saklanmasında, şarap hastalık ve kusurlarının önlenmesinde kükürt dioksitin çok büyük rolü ve vazgeçilemeyecek önemi vardır. Denebilir ki, kükürt dioksitsiz şarabı olgunlaştırmak ve saklamak mümkün değildir. Kükürt dioksit kullanmadan, en geniş bir iyimserlikle, şarap içilemeyecek kadar bozulmasa bile, rengi, görünüşü ve tadı kötü bir durum alır. Şu halde kükürt dioksit kullanmadan değil şöyle böyle bir kalite şarabı, yine eli yüzü düzgün ve tat bakımından en mütevazı ve müsamahalı istekleri bile karşılayabilecek bir şarap yapılamaz

Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü ve Önemi

Year 1985, Volume: 10 Issue: 3, - , 01.06.1985

Abstract

Şarabın yapılmasında, olgunlaştırılmasında kaplarda ya da şişelerde saklanmasında, şarap hastalık ve kusurlarının önlenmesinde kükürt dioksitin çok büyük rolü ve vazgeçilemeyecek önemi vardır. Denebilir ki, kükürt dioksitsiz şarabı olgunlaştırmak ve saklamak mümkün değildir. Kükürt dioksit kullanmadan, en geniş bir iyimserlikle, şarap içilemeyecek kadar bozulmasa bile, rengi, görünüşü ve tadı kötü bir durum alır. Şu halde kükürt dioksit kullanmadan değil şöyle böyle bir kalite şarabı, yine eli yüzü düzgün ve tat bakımından en mütevazı ve müsamahalı istekleri bile karşılayabilecek bir şarap yapılamaz

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Arif Akman This is me

Publication Date June 1, 1985
Published in Issue Year 1985 Volume: 10 Issue: 3

Cite

APA Akman, A. . (1985). Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü ve Önemi. Gıda, 10(3).
AMA Akman A. Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü ve Önemi. The Journal of Food. June 1985;10(3).
Chicago Akman, Arif. “Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü Ve Önemi”. Gıda 10, no. 3 (June 1985).
EndNote Akman A (June 1, 1985) Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü ve Önemi. Gıda 10 3
IEEE A. . Akman, “Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü ve Önemi”, The Journal of Food, vol. 10, no. 3, 1985.
ISNAD Akman, Arif. “Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü Ve Önemi”. Gıda 10/3 (June 1985).
JAMA Akman A. Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü ve Önemi. The Journal of Food. 1985;10.
MLA Akman, Arif. “Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü Ve Önemi”. Gıda, vol. 10, no. 3, 1985.
Vancouver Akman A. Kükürt Dioksitin (SO2) Şaraptaki Rolü ve Önemi. The Journal of Food. 1985;10(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/