The study was carried out in order to assess the chemical and organoleptic properties of the wines produced by carbonic maceration using the different production models. The wines produced from two different red grape varieties; Çalkarası and Cinsaut were compared with the wines produced by the traditional method from the same grape varieties. Crushed grapes after seperation from the stems (30%) were combined with whole grapes (70%) and left for carbonic maceration. In an other experiment, the carbonic maceration method was fallowed by mash fermentation. As a result, it was found that the methods mentioned above provide best results on the content of anthocyan and dry matter.
Çalkarası ve Cinsaut siyah üzüm çeşitlerinden Macération Carbonique yöntemiyle değişik üretim modellemeleri uygulanarak elde edilen şarapların kimyasal ve organoleptik özellikleri aynı üzümlerden klasik yöntemle üretilen şaraplarla karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Çalışmada bir kısım üzümün (%30) sap ve çöp ayırma işleminden sonra parçalanıp salkım halindeki üzümlerle (%70) birlikte Macération Carbonique yöntemine tabi tutulması ve söz konusu yöntemin mayşe fermantasyonu ile kombine edilmesinin elde edilen şarapların antosiyan ve kurumadde açısından zenginleşmesinde olumlu katkılar sağladığı belirlenmiştir.
Yücel, U. ., & Topaloğlu, F. . (1991). Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. Gıda, 16(5).
AMA
Yücel U, Topaloğlu F. Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. October 1991;16(5).
Chicago
Yücel, Ufuk, and Feridun Topaloğlu. “Çalkarası Ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi Ile Şarap Üretimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16, no. 5 (October 1991).
EndNote
Yücel U, Topaloğlu F (October 1, 1991) Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. Gıda 16 5
IEEE
U. . Yücel and F. . Topaloğlu, “Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 16, no. 5, 1991.
ISNAD
Yücel, Ufuk - Topaloğlu, Feridun. “Çalkarası Ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi Ile Şarap Üretimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16/5 (October 1991).
JAMA
Yücel U, Topaloğlu F. Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1991;16.
MLA
Yücel, Ufuk and Feridun Topaloğlu. “Çalkarası Ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi Ile Şarap Üretimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 16, no. 5, 1991.
Vancouver
Yücel U, Topaloğlu F. Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1991;16(5).