BibTex RIS Cite

A Study on Wine Making from Çalkarası and Cinsaut Red Grape Varieties by Carbonic Maceration Method (Turkish with English Abstract)

Year 1991, Volume: 16 Issue: 5, - , 01.10.1991

Abstract

The study was carried out in order to assess the chemical and organoleptic properties of the wines produced by carbonic maceration using the different production models. The wines produced from two different red grape varieties; Çalkarası and Cinsaut were compared with the wines produced by the traditional method from the same grape varieties. Crushed grapes after seperation from the stems (30%) were combined with whole grapes (70%) and left for carbonic maceration. In an other experiment, the carbonic maceration method was fallowed by mash fermentation. As a result, it was found that the methods mentioned above provide best results on the content of anthocyan and dry matter.   

Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma

Year 1991, Volume: 16 Issue: 5, - , 01.10.1991

Abstract

Çalkarası ve Cinsaut siyah üzüm çeşitlerinden Macération Carbonique yöntemiyle değişik üretim modellemeleri uygulanarak elde edilen şarapların kimyasal ve organoleptik özellikleri aynı üzümlerden klasik yöntemle üretilen şaraplarla karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Çalışmada bir kısım üzümün (%30) sap ve çöp ayırma işleminden sonra parçalanıp salkım halindeki üzümlerle (%70) birlikte Macération Carbonique yöntemine tabi tutulması ve söz konusu yöntemin mayşe fermantasyonu ile kombine edilmesinin elde edilen şarapların antosiyan ve kurumadde açısından zenginleşmesinde olumlu katkılar sağladığı belirlenmiştir.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ufuk Yücel This is me

Feridun Topaloğlu This is me

Publication Date October 1, 1991
Published in Issue Year 1991 Volume: 16 Issue: 5

Cite

APA Yücel, U. ., & Topaloğlu, F. . (1991). Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. Gıda, 16(5).
AMA Yücel U, Topaloğlu F. Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. October 1991;16(5).
Chicago Yücel, Ufuk, and Feridun Topaloğlu. “Çalkarası Ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi Ile Şarap Üretimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16, no. 5 (October 1991).
EndNote Yücel U, Topaloğlu F (October 1, 1991) Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. Gıda 16 5
IEEE U. . Yücel and F. . Topaloğlu, “Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma”, The Journal of Food, vol. 16, no. 5, 1991.
ISNAD Yücel, Ufuk - Topaloğlu, Feridun. “Çalkarası Ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi Ile Şarap Üretimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16/5 (October 1991).
JAMA Yücel U, Topaloğlu F. Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1991;16.
MLA Yücel, Ufuk and Feridun Topaloğlu. “Çalkarası Ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi Ile Şarap Üretimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, vol. 16, no. 5, 1991.
Vancouver Yücel U, Topaloğlu F. Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. The Journal of Food. 1991;16(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/