BibTex RIS Cite

Measurement of Patulin By Biological Methods Using Bacillus megaterium (in Turkish)

Year 1985, Volume: 10 Issue: 5, - , 01.10.1985

Abstract

Bacillus megaterium DSM 90’ın, patuline karşı duyarlı ve biyolojik yolla kantitatif patulin ölçümünde kullanılabilecek bir test organizması olduğu bulunmuştur. Test için uygun inokulumun 24 saatlik kültürden %1 oranında, inkübasyon sıcaklığın 37 oC, süresinin 15 saat olması en iyi sonucu vermiştir. 1.5-147.0 µg patulin/disk değerlerine karşı, 6.0-36.1 mm/çap arasında inhibisyon zonları ölçülmüştür. Bu değerlere göre çizilen standart eğriden, patulin muhtevası bilinmeyen örneklerin oluşturdukları inhibisyon zonlarının büyüklüklerine göre, ihtiva ettikleri patulin miktarının kantitatif olarak ölçülebileceği görülmüştür.   

Bacillus megaterium Kullanılarak Patulin’ in Biyolojik Yolla Ölçümü

Year 1985, Volume: 10 Issue: 5, - , 01.10.1985

Abstract

Bacillus megaterium DSM 90’ın, patuline karşı duyarlı ve biyolojik yolla kantitatif patulin ölçümünde kullanılabilecek bir test organizması olduğu bulunmuştur. Test için uygun inokulumun 24 saatlik kültürden %1 oranında, inkübasyon sıcaklığın 37 oC, süresinin 15 saat olması en iyi sonucu vermiştir. 1.5-147.0 µg patulin/disk değerlerine karşı, 6.0-36.1 mm/çap arasında inhibisyon zonları ölçülmüştür. Bu değerlere göre çizilen standart eğriden, patulin muhtevası bilinmeyen örneklerin oluşturdukları inhibisyon zonlarının büyüklüklerine göre, ihtiva ettikleri patulin miktarının kantitatif olarak ölçülebileceği görülmüştür.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Sami Özçelik This is me

Publication Date October 1, 1985
Published in Issue Year 1985 Volume: 10 Issue: 5

Cite

APA Özçelik, S. . (1985). Bacillus megaterium Kullanılarak Patulin’ in Biyolojik Yolla Ölçümü. Gıda, 10(5).
AMA Özçelik S. Bacillus megaterium Kullanılarak Patulin’ in Biyolojik Yolla Ölçümü. The Journal of Food. October 1985;10(5).
Chicago Özçelik, Sami. “Bacillus Megaterium Kullanılarak Patulin’ in Biyolojik Yolla Ölçümü”. Gıda 10, no. 5 (October 1985).
EndNote Özçelik S (October 1, 1985) Bacillus megaterium Kullanılarak Patulin’ in Biyolojik Yolla Ölçümü. Gıda 10 5
IEEE S. . Özçelik, “Bacillus megaterium Kullanılarak Patulin’ in Biyolojik Yolla Ölçümü”, The Journal of Food, vol. 10, no. 5, 1985.
ISNAD Özçelik, Sami. “Bacillus Megaterium Kullanılarak Patulin’ in Biyolojik Yolla Ölçümü”. Gıda 10/5 (October 1985).
JAMA Özçelik S. Bacillus megaterium Kullanılarak Patulin’ in Biyolojik Yolla Ölçümü. The Journal of Food. 1985;10.
MLA Özçelik, Sami. “Bacillus Megaterium Kullanılarak Patulin’ in Biyolojik Yolla Ölçümü”. Gıda, vol. 10, no. 5, 1985.
Vancouver Özçelik S. Bacillus megaterium Kullanılarak Patulin’ in Biyolojik Yolla Ölçümü. The Journal of Food. 1985;10(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/