BibTex RIS Cite

Production of Concentrate Protein from Soybean and Composition of Soy Products (in Turkish)

Year 1985, Volume: 10 Issue: 5, - , 01.10.1985

Abstract

Soya fasulyesi üretimi ülkemizde 1981 verilerine göre 15000 ton düzeyindedir. Ortalama verim 88 kg da olarak gerçekleşmektedir. Ülkemizde üretilen soya fasulyesinin büyük bir çoğunluğu hayvan yemi olarak kullanılmaktadır. Bileşimi çok zengin olan ve hayvansal proteine eşdeğer oranda protein içeren soya fasulyesi gereğince değerlendirilememektedir. Soya fasulyesinden proteince zengin değişik ürünler elde edilmektedir. Bunlar soya unu, konsantre soya proteini, soya izolatı, et analogu ve fermente soya ürünleridir (Sufu, miso, tempeh). Protein oranı anılan ürünlerde %40-%98 arasında değişmektedir. Yağ miktarı ortalama %20 düzeyindedir. Diğer bileşim unsurları açısından da zengin bir bitkisel üründür. Ülkemizde üretimi her geçen yıl artan soya fasulyesinden değişik ürünlerin eldesi pek yaygın değildir. Proteince zengin anılan ürünlerin eldesi hayvansal protein açığının kapatılmasına katkıda bulunacaktır.   

Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları

Year 1985, Volume: 10 Issue: 5, - , 01.10.1985

Abstract

Soya fasulyesi üretimi ülkemizde 1981 verilerine göre 15000 ton düzeyindedir. Ortalama verim 88 kg da olarak gerçekleşmektedir. Ülkemizde üretilen soya fasulyesinin büyük bir çoğunluğu hayvan yemi olarak kullanılmaktadır. Bileşimi çok zengin olan ve hayvansal proteine eşdeğer oranda protein içeren soya fasulyesi gereğince değerlendirilememektedir. Soya fasulyesinden proteince zengin değişik ürünler elde edilmektedir. Bunlar soya unu, konsantre soya proteini, soya izolatı, et analogu ve fermente soya ürünleridir (Sufu, miso, tempeh). Protein oranı anılan ürünlerde %40-%98 arasında değişmektedir. Yağ miktarı ortalama %20 düzeyindedir. Diğer bileşim unsurları açısından da zengin bir bitkisel üründür. Ülkemizde üretimi her geçen yıl artan soya fasulyesinden değişik ürünlerin eldesi pek yaygın değildir. Proteince zengin anılan ürünlerin eldesi hayvansal protein açığının kapatılmasına katkıda bulunacaktır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nevzat Artık This is me

Publication Date October 1, 1985
Published in Issue Year 1985 Volume: 10 Issue: 5

Cite

APA Artık, N. . (1985). Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları. Gıda, 10(5).
AMA Artık N. Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları. The Journal of Food. October 1985;10(5).
Chicago Artık, Nevzat. “Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi Ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları”. Gıda 10, no. 5 (October 1985).
EndNote Artık N (October 1, 1985) Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları. Gıda 10 5
IEEE N. . Artık, “Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları”, The Journal of Food, vol. 10, no. 5, 1985.
ISNAD Artık, Nevzat. “Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi Ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları”. Gıda 10/5 (October 1985).
JAMA Artık N. Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları. The Journal of Food. 1985;10.
MLA Artık, Nevzat. “Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi Ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları”. Gıda, vol. 10, no. 5, 1985.
Vancouver Artık N. Soya Fasulyesinden Konsantre Protein Üretimi ve Soya Ürünlerinin Bileşim Unsurları. The Journal of Food. 1985;10(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/