In this study the suitability of Turkish commercial wheat flours for noodle making which is a popular product in Far Eastern countries, was studied. Moisture, ash, protein, falling number, wet and dry gluten, farinograph and extensograph analysis were carried out investigated in flour samples which were obtained from seven geographical regions of Turkey and their effects on noodle quality were. In terms of cooking tests, a statistically significant relation was detected between the cooked weight of noodles and protein content, dry gluten content and farinograph stability values of flour samples.
Bu çalışmada Türkiye'de üretilen ticari unların, Uzak Doğu ülkelerinde oldukça popüler bir gıda maddesi olan eriştenin üretimine uygunluğu incelenmiştir. Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden temin edilen toplam 28 adet (Tip 1 ve Tip 2) un örneklerinde nem, kül, protein, düşme sayısı, yaş ve kuru glüten, gluten indeks, FY testi, farinograf ve ekstensograf denemeleri yapılmış ve bunların erişte kalitesine etkileri araştırılmıştır. Eriştelerde yapılan denemelere göre pişme ağırlığı özelliğiyle, unun protein içeriği, kuru glüten miktarı ve farinograf sabilite değeri arasında istatistiksel olarak önemli bir ilişki saptanmıştır.
Tülbek, M. Ç. ., Boyacıoğlu, M. H. ., & Boyacıoğlu, D. . (2001). Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi. Gıda, 26(6).
AMA
Tülbek MÇ, Boyacıoğlu MH, Boyacıoğlu D. Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi. The Journal of Food. December 2001;26(6).
Chicago
Tülbek, M. Çağlar, M. Hikmet Boyacıoğlu, and Dilek Boyacıoğlu. “Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi”. Gıda 26, no. 6 (December 2001).
EndNote
Tülbek MÇ, Boyacıoğlu MH, Boyacıoğlu D (December 1, 2001) Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi. Gıda 26 6
IEEE
M. Ç. . Tülbek, M. H. . Boyacıoğlu, and D. . Boyacıoğlu, “Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi”, The Journal of Food, vol. 26, no. 6, 2001.
ISNAD
Tülbek, M. Çağlar et al. “Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi”. Gıda 26/6 (December 2001).
JAMA
Tülbek MÇ, Boyacıoğlu MH, Boyacıoğlu D. Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi. The Journal of Food. 2001;26.
MLA
Tülbek, M. Çağlar et al. “Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi”. Gıda, vol. 26, no. 6, 2001.
Vancouver
Tülbek MÇ, Boyacıoğlu MH, Boyacıoğlu D. Türkiye’de Üretilen Unlardaki Temel Kalite Değişkenlerinin Uzakdoğu Erişte Kalitesine Etkisi. The Journal of Food. 2001;26(6).