BibTex RIS Cite

Some Internal Factors Affecting Quality Charaxteristics of Fermented Meat Products (Turkish with English Abstract)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 1, - , 01.02.2002

Abstract

Fermented meat products which have been produced for a long time have their own typical flavor and high nutritive value. Processing conditions as well as ingredients and additives are effective factors to produce different type products. While dominant microorganisms during fermentation process provide product safety, typical flavor forms due to the compounds derived from the catabolism of sugars, meat lipids and proteins with biochemical reactions. 

Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler

Year 2002, Volume: 27 Issue: 1, - , 01.02.2002

Abstract

Fermente et ürünleri, uzun yıllardan beri üretilen, tipik tat ve kokuya sahip, besleyici değeri yüksek ürünlerdir. Bu tip ürünlerin üretiminde işleme koşulları, kullanılan ingradientler ve aditivler farklı tipte ürünlerin oluşmasında etkili olmaktadır. Üretimde ortama hakim olan laktik asit bakterileri, ürünün mikrobiyolojik güvenirliğini sağlarken, şekerin, ette bulunan proteinlerin ve lipidlerin bir dizi kompleks biyokimyasal reaksiyonlara maruz kalmaları sonucu oluşan parçalanma ürünleriyle tipik tat ve koku oluşmaktadır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ayla Soyer This is me

Publication Date February 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 1

Cite

APA Soyer, A. . (2002). Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler. Gıda, 27(1).
AMA Soyer A. Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler. The Journal of Food. February 2002;27(1).
Chicago Soyer, Ayla. “Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler”. Gıda 27, no. 1 (February 2002).
EndNote Soyer A (February 1, 2002) Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler. Gıda 27 1
IEEE A. . Soyer, “Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler”, The Journal of Food, vol. 27, no. 1, 2002.
ISNAD Soyer, Ayla. “Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler”. Gıda 27/1 (February 2002).
JAMA Soyer A. Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler. The Journal of Food. 2002;27.
MLA Soyer, Ayla. “Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler”. Gıda, vol. 27, no. 1, 2002.
Vancouver Soyer A. Fermente Et Ürünlerinde Kaliteyi Etkileyen İç Faktörler. The Journal of Food. 2002;27(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/