BibTex RIS Cite

The Effects of NaCl-K2HPO4, Some Plant Enzymes and Oils on the Emulsion and Water Holding Capacities in Beef (Turkish with English Abstract)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 1, - , 01.02.2002

Abstract

The efîects of 2.5% NaCl, 2.5% NaCl-0.5% K2HPO4, corn and soybean oil and various plant enzymes (0.5% Bromelain, 0.5% Ficin, 0.5% Papain) additions on emulsion capacity of beef and the effects of various plant enzymes (0.5% Bromelain, %0.5 Ficin, 0.5% Papain) additions on water holding capacity of beef has been investigated. In summary, the addition of three different plant enzymes increased the emulsion and water holding capacity of beef. The addition of corn oil, 2.5% NaCl, and 0.5% papain increased the emulsion capacity of beef. The addition of papain increased the emulsion capacity whereas the addition of ficin was increasing water holding capacity of beef. 

NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi

Year 2002, Volume: 27 Issue: 1, - , 01.02.2002

Abstract

Sığır etinin emülsiyon kapasitesi (EK) üzerine, %2.5 NaCl, %2.5 NaCl-%0.5 K2HPO4, mısırözü ve soya yağı ile farklı bitkisel enzimlerin ilavesinin (%0.5 bromelin, %0.5 ficin, %0.5 papain) etkisiyle; sığır etinin su tutma kapasitesi (STK) üzerine farklı bitkisel enzimlerin (%0.5 bromelin, %0.5 ficin, %0.5 papain) ilavesinin etkisi belirlenmiştir. Genel olarak sığır etinin EK ve STK'leri üzerine üç farklı enzim ilavesinin İstatistik! olarak çok önemli (p<0.01) etkiye sahip olduğu ve enzim ilavesinin sığır etinin EK ve STK'ni artırdığı görülmüştür. Sığır etine; mısırözü yağı, %2.5 NaCI ve %0.5 papain ilavesi EK'ni önemli düzeyde artırmıştır. Sığır etine papain ilavesi EK'ni, ficin ilavesi STK'ni çok önemli düzeyde yükseltmiştir (p<0.01).

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mustafa Karakaya This is me

Herbert W. Ockerman This is me

Publication Date February 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 1

Cite

APA Karakaya, M. ., & Ockerman, H. W. . (2002). NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi. Gıda, 27(1).
AMA Karakaya M, Ockerman HW. NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi. The Journal of Food. February 2002;27(1).
Chicago Karakaya, Mustafa, and Herbert W. Ockerman. “NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler Ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon Ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi”. Gıda 27, no. 1 (February 2002).
EndNote Karakaya M, Ockerman HW (February 1, 2002) NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi. Gıda 27 1
IEEE M. . Karakaya and H. W. . Ockerman, “NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi”, The Journal of Food, vol. 27, no. 1, 2002.
ISNAD Karakaya, Mustafa - Ockerman, Herbert W. “NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler Ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon Ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi”. Gıda 27/1 (February 2002).
JAMA Karakaya M, Ockerman HW. NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi. The Journal of Food. 2002;27.
MLA Karakaya, Mustafa and Herbert W. Ockerman. “NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler Ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon Ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi”. Gıda, vol. 27, no. 1, 2002.
Vancouver Karakaya M, Ockerman HW. NaCl-K2HPO4, Bazı Bitkisel Enzimler ve Yağların Sığır Etinin Emülsiyon ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi. The Journal of Food. 2002;27(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/