BibTex RIS Cite

Molecular Genetic Nature of Lactococcal Phages (Turkish with English Abstract)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 1, - , 01.02.2002

Abstract

Bacteria belonging genus Lactococcus are widely used in industrial dairy fermentations; contributing to the flavor, texture and preservation of fermented products. The most common cause of failure of dairy fermentation process is phage infection, which causes lysis of the starter bacteria and consequent reduction of lactic acid production. The application of genetic and molecular technologies to the study of lactococcal phages has proven to be very rewarding in terms of understanding the nature of phages with respect to their physical and genetic organisation. 

Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası

Year 2002, Volume: 27 Issue: 1, - , 01.02.2002

Abstract

Lactococcus cinsine ait bakteriler, üründe tipik fiziksel özelliklerin gelişimi, aroma ve tat bileşiklerinin oluşturulması ve koruyucu ajanların üretimi gibi katkılarından dolayı, endüstriyel süt fermentasyonlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Süt fermentasyon süreçlerindeki kesintilerin ana nedeni faj enfeksiyonu ile starter bakterilerin parçalanması ve bunun sonucunda laktik asit üretiminin azalmasıdır. Laktokok fajları ile yürütülen çalışmalarda genetik ve moleküler teknolojilerin kullanılması; fajların, fiziksel ve genetik organizasyonuna yönelik doğalarının anlaşılmasında önemli ölçüde kolaylık sağlamaktadır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Çağla Tükel This is me

Yasin Tuncer This is me

Mustafa Akçelik This is me

Publication Date February 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 1

Cite

APA Tükel, Ç. ., Tuncer, Y. ., & Akçelik, M. . (2002). Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası. Gıda, 27(1).
AMA Tükel Ç, Tuncer Y, Akçelik M. Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası. The Journal of Food. February 2002;27(1).
Chicago Tükel, Çağla, Yasin Tuncer, and Mustafa Akçelik. “Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası”. Gıda 27, no. 1 (February 2002).
EndNote Tükel Ç, Tuncer Y, Akçelik M (February 1, 2002) Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası. Gıda 27 1
IEEE Ç. . Tükel, Y. . Tuncer, and M. . Akçelik, “Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası”, The Journal of Food, vol. 27, no. 1, 2002.
ISNAD Tükel, Çağla et al. “Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası”. Gıda 27/1 (February 2002).
JAMA Tükel Ç, Tuncer Y, Akçelik M. Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası. The Journal of Food. 2002;27.
MLA Tükel, Çağla et al. “Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası”. Gıda, vol. 27, no. 1, 2002.
Vancouver Tükel Ç, Tuncer Y, Akçelik M. Laktokok Fajlarının Moleküler Genetik Doğası. The Journal of Food. 2002;27(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/