BibTex RIS Cite

Sauerkraut Üretiminde Bazı Parametrelerin Ürün Kalitesi Üzerine Etkileri

Year 2002, Volume: 27 Issue: 3, - , 01.06.2002

Abstract

Bu çalışmada kuru-tuzlu lahana turşusu (sauerkraut) üretiminde starter kültür kullanımı, şeker ilavesi ve haşlama işlemlerinin ürün kalitesi üzerine etkilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç için sekiz gruptan oluşan bir deneme kurulmuş ve dört paralelli olarak çalışılmıştır. Bu özellikler fermantasyon süresi boyunca, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler uygulanarak incelenmiştir. Fermantasyon sonunda yapılan duyusal değerlendirmeler sonucunda starter kültür ve şeker kullanılarak yapılan sauerkrautların diğerlerine göre daha çok beğenildiği anlaşılmıştır. Duyusal analizler sonucu en az puanı haşlanarak ve şeker ilave edilerek yapılan sauerkrautlar almıştır.  

Effects of some Parameters on Product Quality of Sauerkraut Production (Turkish with English Abstract)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 3, - , 01.06.2002

Abstract

in this study, it is aimed to investigate the effects of starter culture usage, addition of sugar, and the boiling process on the product quality in the production of sauercraut. For this goal, a test, made up of 8 groups, was set up, and operated as four parallel. These parameters were examined by doing chemical and microbiological analysis during the fermentation period. With the results of sensory evaluations, which were done at the end of fermentation, it has been realised that the sauerkrauts produced by using starter culture and sugar are more desirable than the others. The sauerkraut, which was produced by boiling and addition of sugar, got the lowest grades in the sensory evaluations. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

İbrahim Çakır This is me

Arzu Kurucu This is me

Nese Başaran This is me

M. Lütfü Çakmakçı This is me

Publication Date June 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 3

Cite

APA Çakır, İ. ., Kurucu, A. ., Başaran, N. ., Çakmakçı, M. L. . (2002). Sauerkraut Üretiminde Bazı Parametrelerin Ürün Kalitesi Üzerine Etkileri. Gıda, 27(3).
AMA Çakır İ, Kurucu A, Başaran N, Çakmakçı ML. Sauerkraut Üretiminde Bazı Parametrelerin Ürün Kalitesi Üzerine Etkileri. The Journal of Food. June 2002;27(3).
Chicago Çakır, İbrahim, Arzu Kurucu, Nese Başaran, and M. Lütfü Çakmakçı. “Sauerkraut Üretiminde Bazı Parametrelerin Ürün Kalitesi Üzerine Etkileri”. Gıda 27, no. 3 (June 2002).
EndNote Çakır İ, Kurucu A, Başaran N, Çakmakçı ML (June 1, 2002) Sauerkraut Üretiminde Bazı Parametrelerin Ürün Kalitesi Üzerine Etkileri. Gıda 27 3
IEEE İ. . Çakır, A. . Kurucu, N. . Başaran, and M. L. . Çakmakçı, “Sauerkraut Üretiminde Bazı Parametrelerin Ürün Kalitesi Üzerine Etkileri”, The Journal of Food, vol. 27, no. 3, 2002.
ISNAD Çakır, İbrahim et al. “Sauerkraut Üretiminde Bazı Parametrelerin Ürün Kalitesi Üzerine Etkileri”. Gıda 27/3 (June 2002).
JAMA Çakır İ, Kurucu A, Başaran N, Çakmakçı ML. Sauerkraut Üretiminde Bazı Parametrelerin Ürün Kalitesi Üzerine Etkileri. The Journal of Food. 2002;27.
MLA Çakır, İbrahim et al. “Sauerkraut Üretiminde Bazı Parametrelerin Ürün Kalitesi Üzerine Etkileri”. Gıda, vol. 27, no. 3, 2002.
Vancouver Çakır İ, Kurucu A, Başaran N, Çakmakçı ML. Sauerkraut Üretiminde Bazı Parametrelerin Ürün Kalitesi Üzerine Etkileri. The Journal of Food. 2002;27(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/