in this study; the trout burgers were packaged as atmospheric control group, group A which includes %5 O2 + %35 CO2 + %60 N2, and group B which includes %30 CO2 + %70 N2 and all groups were stored at + 4°C. According to the sensory and TVB-N analyses; the shelf life of the control group was 21 days; but the modified atmosphere groups' shelf life were 35 days. But, because of the high levels of the Total Viable Count consumption of this product is risky for such a long period. Therefore, using the antimicrobial agents can be recommended.
Çalışmada alabalık burgerleri atmosferik havayla, %5 O2 + %35 CO2+ %60 N2 ile ve %30 CO2 + %70 N2 ile paketlenmiş +4°C'de depolanmıştır. Duyusal ve TVB-N analizlerine göre, kontrol grubunun raf ömrü 21 gün, modifiye atmosfer gruplarının ise 35 gündür. Ancak, toplam bakteri yükünün yüksekliği nedeniyle, ürünün bu kadar uzun sürelerde tüketilmesi risklidir. Bu nedenle antimikrobiyal madde kullanılması tavsiye edilebilir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 2002 |
Published in Issue | Year 2002 Volume: 27 Issue: 3 |